La Vanguardia (Català)

Amb el gol entre cella i cella

L’Espanyol necessita convertir les moltes ocasions que genera per sumar de tres en tres

-

L’Espanyol sembla barallat amb el gol. Només un en quatre partits no és un bagatge extraordin­ari. Sí que ho és, en canvi, la capacitat que l’equip blanc-i-blau té per arribar amb perill a la porteria rival en aquest començamen­t de temporada. No queda res de la incapacita­t que va mostar en el seu últim any a Primera. Aquest Espanyol és un equip que pot presumir de ser molt més competitiu, i que, si bé no ha aconseguit la victòria fins ara, s’ha merescut molt més . Malgrat tot, hi ha qui veu el vas mig buit a causa d’aquesta sequera, però també qui el veu mig ple, ja que, per nombre i qualitat d’oportunita­ts, es tracta només d’una qüestió d’encert que els gols arribin i les victòries també.

Les xifres, sempre fredes, assenyalen que aquest Espanyol, que ha deixat magnífique­s sensacions en tres dels quatre partits disputats, especialme­nt contra l’Atlètic de Madrid, és l’equip que més xuts necessita per fer gol. Raúl de Tomás va marcar contra els madrilenys l’únic gol de la temporada, però el davanter perico, ambEmbarba, està entre els sis futboliste­s que més xuts han intentat en el campionat.

L’Espanyol ha rematat fins ara 41 vegades, dotze a porteria. És el desè equip que més xuta i el que més ho fa entre pals. És, per tant, en la mitjana de LaLiga pel que fa a situacions de gol generades, però és el que menys ha marcat amb cinc equips més, només un gol. Xuta 10,25 vegades per partit, tres a porteria. És, per tant, l’equip amb pitjor percentatg­e d’encert davant la porteria rival, ja que només marca un 2% dels xuts que intenta, i un 8% d’aquests van entre pals.

Segons aquestes xifres, allunyades de les sensacions, si el nivell d’encert fos en la mitjana del campionat, l’Espanyol hauria aconseguit bastants més punts. D’acord amb això, per Vicente Moreno la recepta per millorar aquest encert és “insistir i confiar en els jugadors que tenim, perquè tenen qualitat”.

“Les xifres em diuen que generem oportunita­ts, arribem a la porteria contrària, que estem a prop de marcar, que, si fem una anàlisi, hem tingut ocasions bastant clares i que tenim jugadors de molt nivell, que s’han cansat de fer gols. És una qüestió d’insistènci­a, de confiar en els jugadors. Cal continuar creant ocasions, com més ocasions més possibilit­ats de trobar el gol”, afirma.

Els dos jugadors que en aquest inici han capitalitz­at les oportunita­ts en xifres i en qualitat han estat Adrián Embarba (12) i Raúl de Tomás (11), que, a més, estan entre els sis jugadors que més xuten de la Lliga. Iñaki Williams (14), Mikel Oyarzabal i Karim Benzema (13) lideren aquest rànquing. A més, només el madridista Vinícius (7) xuta més entre pals que el davanter centre perico (6).

“Cal insistir, creure-hi, no defallir i superar dificultat­s i segur que acabaran fent gols. És un problema no haver convertit en un percentatg­e alt el que hem generat, però cal superar-ho”, va assenyalar Moreno, que és conscient que, contra el Betis, el rival de demà al Villamarín, “si vols guanyar, has de marcar més d’un gol”.

Embarba (12) i De Tomás (11) estan entre els sis jugadors de LaLiga que més xuten a porteria

 ??  ?? Raúl de Tomás és el segon jugador que més xuta entre pals de la Lliga
Raúl de Tomás és el segon jugador que més xuta entre pals de la Lliga

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain