La Vanguardia (Català)

Selectes bomboneres

L’empresa familiar Evaristo Riera, que elabora caixes folrades des del 1871, és el proveïdor de les pastisseri­es més exclusives d’Europa

-

La companyia Evaristo Riera fabrica caixes folrades des del 1871 i des de fa 60 anys elabora les bomboneres que endolceixe­n els paladars més selectes, els que van a les pastisseri­es amb tradició artesanal. El valor afegit que ofereixen les caixes Evaristo Riera ha convertit aquesta marca en un proveïdor exclusiu per al món de la bomboneria, amb un 30% de les vendes a Europa.

L’empresa, que aquest any celebra el 150è aniversari, ofereix a la seva clientela una producció artesanal de caixes rígides amb acabats selectes per a sèries curtes i personalit­zades, que es treballen a les instal·lacions de la firma a l’Hospitalet de Llobregat, amb un equip de 17 persones.

Lluïsa Riera, directora financera, i Evaristo Riera, director de producció, aborden el present i projecten el futur amb sàvia nova. Jordi Vila Riera, la sisena generació de la família, s’ha incorporat a l’equip directiu amb nous projectes. Ha creat la línia de fabricació –Encaja– que diversific­a la marca amb el disseny i la fabricació de caixes per a productes diversos (bijuteria, moda, retail) molt dirigits al mercat en línia. “L’experiènci­a del consumidor no radica només en la compra a la botiga sinó també quan rep al seu domicili el paquet que ha adquirit en línia i la caixa amb el producte triat ha de transmetre tots els valors de la marca que ha selecciona­t. I allà hi ha Encaja, la caixa personalit­zada”, exposa Vila.

Incorporat a la firma des de fa tres anys, Vila ha traslladat l’herència empresaria­l i els acabats de luxe d’Evaristo Riera a la nova línia de caixes dirigida a pimes que consideren el packaging una part important de la seva imatge de marca. Des del seu llançament el 2020, Encaja suposa ja el 40% de la facturació del grup que tot i això no ha deixat de potenciar el segment per a pastisseri­a i ha ideat la marca Chocobox, una línia de productes estàndard d’embalatge per a la bomboneria.

L’últim any, Evaristo Riera ha registrat un significat­iu creixement esquivant l’impacte econòmic de la pandèmia gràcies al llançament d’Encaja i a no aturar la producció en tractar-se d’una empresa local que es proveeix bàsicament de proveïdors espanyols. “Aquestes circumstàn­cies ens han permès complir amb els terminis d’entrega i sostenir els nivells de qualitat”, ressalta Evaristo Riera, que reconeix que també els ha beneficiat la caiguda de les importacio­ns de la Xina.

Per a totes les marques, l’empresa basa la seva fabricació en cartrons i papers 100% reciclats i amb la correspone­nt certificac­ió alimentàri­a. Però Encaja neix a més amb una gamma més sostenible en la qual els processos i productes que intervenen en l’embalatged­enominatEc­oestan supervisat­s i tractats amb aquesta finalitat.

La companyia, que exporta prop del 30% de la producció, preveu facturar 1,8 milions aquest any

 ??  ?? Evaristo Riera, Lluïsa Riera i Jordi Vila Riera, a les instal·lacions de l’Hospitalet de Llobregat
Evaristo Riera, Lluïsa Riera i Jordi Vila Riera, a les instal·lacions de l’Hospitalet de Llobregat

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain