La Vanguardia (Català)

El viatge d’Enric Montefusco impacta a Vic

El músic va presentar ‘Viaje al centro de un idiota’ creat amb Xavier Bobés

-

El Mercat de Música Viva de Vic va viure divendres l’última jornada destinada a profession­als, si bé continuava dissabte amb actuacions per al públic generalist­a. Els responsabl­es van mostrar la seva satisfacci­ó pel desenvolup­ament d’aquesta edició, assenyalan­t la presència de 626 d’acreditats i més de 17.000 assistents a les 62 actuacions de dimecres a divendres, 26 amb entrades exhaurides.

Abans-d’ahir, Enric Montefusco va presentar Viaje al centro de un idiota, espectacle creat amb Xavier Bobés en el qual reflexiona sobre inferns existencia­ls relacionat­s amb la culpa, l’estigma de classe i altres. Va començar amb fons negre i Montefusco­tot sol amb la seva guitarra, que va abandonar per iniciar un viatge d’impacte a base de cançons, instrument­s pregravats, alguna cosa de dansa, exquisida gestualita­t i al·lucinant ús de l’espai escènic, diàlegs interns i altres remolins. Murmuris sense música i composicio­ns rodones acompanyad­es per projeccion­s en el tram final. Compartint escenari en ocasions amb un Bobés abillat com un literal home de palla, cantant amb els braços en creu suspès en l’aire... Montefusco ha fet una aposta arriscada, sòlida i valenta, en la qual demostra gran compromís creatiu.

El pianista Chano Domínguez es va presentar amb el Big Ensemble del Taller de Músics, sense la cantaora Thais Hernández per motius de salut. En la intersecci­ó jazz/flamenc, va començar a

El pianista Chano Domínguez es va presentar amb el Big Ensemble del Taller de Músics

donar guerra amb uns lluminosos Tangos del Garraf , i va dir adeu amb una buleria (també del Garraf!) en què va fer el gamberro a gust amb el keytar. Bones vibracions amb els locals Germà Aire, avançant el contingut del seu pròxim disc, Gornal. Pop de vímets còsmics i lletres inspirades que convé tenir molt en compte.

 ??  ??

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain