La Vanguardia (Català)

Molt nom, poc gol Segon 0-0 consecutiu de l’Atlètic, que va jugar un partit molt espès davant l’Athletic i en el tram final va perdre per expulsió Joao Félix

-

Dos partits seguits al Metropolit­ano del vigent campió i dos 0-0, dos exercicis soporífers, un a Champions dimecres davant el Porto, i ahir davant l’Athletic a la Lliga. L’excel·lent nòmina de davanters de Simeone ha perdut pólvora. S’han quedat secs. L’Athletic de Marcelino és un os dur de rosegar, una muralla defensiva que es va ennuegar als matalasser­s, que no tenien Koke ni Lemar. L’Athletic només ha encaixat un gol en les cinc jornades transcorre­gudes.

El vespre assolellat va ser, si més no, tranquil per Griezmann. El francès va ser titular i no va ser protagonis­ta. Ja no va rebre una xiulada monumental del públic com a càstig pels dos anys de blaugrana. A Griezmann el van xiular moderadame­nt quan se’n va anunciar el nom pels altaveus de l’estadi, i quan se’n va anar als vestidors en ser canviat en la segona part hi va haver aplaudimen­ts i xiulets barrejats. Una certa tornada a la normalitat. No va ser així en el rendiment, que deixa molt a desitjar. Griezmann va fallar una oportunita­t clara tot just començar i després ja no se li va veure més el pèl.

En qualsevol cas Griezmann sembla que té lloc fix a l’onze. Record dels vells temps. Simeone va apostar pel francès com a acompanyan­t de Correa en la dupla atacant i va donar descans a Luis Suárez i a Joao Félix. L’uruguaià i el portuguès van sortir en el segon temps per alterar el destí d’un partit que anava cap a l’empat i el menino va ser expulsat en el 78 per doble groga en una acció que va indignar el Metropolit­ano, però que reflecteix clarament la immaduresa del jugador i l’estat de nervis del partit. Va ser una jugada en el centre del camp en què Joao Félix va avançar amb la pilota i Vencedor el va aturar amb falta. El portuguès va etzibar un cop amb la mà al migcampist­a basc i Gil Manzano li va treure la groga. A Joao Félix se'l van emportar els dimonis i va protestar enèrgicame­nt a la cara de l’àrbitre extremeny. Les protestes no van parar aquí i el jugador, en veure que no li treien la groga, es va posar la mà al front per dir-li a l’àrbitre que no estava bé del cap. Gil Manzano li va treure la segona groga i el va expulsar.

El partit va ser un duel tàctic que potser pot agradar a algun entrenador, però per a l’espectador va ser una llauna, amb una primera part insofrible que va fer venir la migdiada, sense gairebé ocasions de gol clares pel predomini de les defenses.

El poc de vistós va arribar en la segona part, quan, amb els canvis, es va relaxar una mica l’ordre i el joc va tornar a tenir una mica de velocitat. Les dues millors oportunita­ts van ser visitants: dues arribades, una d’Iñaki Willimas i l’altra de Villalibre en què tots dos van acabar malament les rematades enviant la pilota fora. A l’Atlètic Marcos Llorente va tenir la millor, un xut llunyà que va desviar lleugerame­nt Unai Simón i la pilota va anar al pal.

L’Atlètic sembla haver perdut una mica de força i màgia respecte a la temporada passada. De moment, ja no guanya els partits que no mereix guanyar.

L’Athletic va ser més a prop de guanyar el partit: Iñaki Williams i Villalibre van fallar les ocasions més clares

??  ?? Gil Manzano ensenya la targeta vermella a Joao Félix en presència de Luis Suárez