La Vanguardia (Català)

L’Espanyol, al divan

L’equip perico vol millorar la imatge fora de casa, amb la incògnita de si Moreno repetirà el tripivot amb què va superar l’Atlètic el primer temps

-

L’Espanyol encara navega en una nau carregada de somnis i il·lusions. La tornada a Primera ho pot tot i a cada pas hi ha les ganes de veure les circumstàn­cies positives de tot el que passa al seu voltant. Ningú no vol que es repeteixi el desengany de fa dos cursos. Per això, entre fantasies i desitjos, de vegades s’oblida la realitat. I aquesta és que avui l’Espanyol, que encara no coneix la victòria, s’enfronta al Betis, un rival més virtuós que els a qui s’ha enfrontat fins ara a domicili.

L’equip perico no es pot permetre –recuperat anímicamen­t– oferir l’actitud derrotista de Mallorca. El comportame­nt enèrgica de Cornellà davant l’Atlètic sembla el camí que s’ha de seguir, per això la primera disjuntiva de Vicente Moreno serà si repeteix o no el sistema que va fer servir contra els matalasser­s, amb Melendo d’enllaç. Vicente Moreno ha demostrat que és un home acostumat a donar continuïta­t, com sempre va fer a Segona, a allò que funciona. I el canvi de sistema la setmana passada va ser un cop d’aire fresc en ple llevant desèrtic. El valencià va abandonar l’immobilism­e del 4-4-2, i quan el va recuperar en el segon temps l’equip es va ensorrar. “Aquesta no té per què no ser una aposta vàlida contra el Betis. Li donarem més importànci­a al que fem nosaltres que al que fa el rival”, va dir Moreno.

El canvi de sistema va multiplica­r les opcions ofensives i defensives contra un rival en teoria més controlat a l’hora d’atacar, però que a Cornellà va ser un cavall desbocat que bé podria assemblar-se al Betis de Pellegrini. L’home clau va ser Melendo per la seva ubicació, però per la tipologia de futboliste­s també Morlanes i Darder. Tres dels jugadors més tècnics es van entendre de manera fantàstica en les ajudes, cosa que recordava el trivot amb què Rubi va portar el club a la UEFA. Sorprenent va ser l’adaptació de Morlanes en el lloc de pivot el seu primer dia. “Encaixen bé, en qualsevol dibuix i filosofia de joc. Quan jugues amb futboliste­s tan bons,

Morlanes, Darder i Melendo apunten a l’onze després del gran rendiment contra els matalasser­s

tot és més fàcil”, va assegurar.

Moreno ha de prendre una decisió per la qual, en cas d’error, podria ser censurat. La competició no s’espera i, després d’aquesta setmana fugaç de tres partits, serà el moment d’arribar a les primeres conclusion­s. Un Betis exigit en el físic per jugar a Europa i més preocupat per atacar que per defensar pot ser el rival perfecte per a aquest Espanyol, que recupera Sergi Gómez i perd Calero, i que necessita urgentment un triomf perquè es pugui reconèixer.

 ??  ??

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain