La Vanguardia (Català)

La Mercè corre per recuperar la normalitat

Uns 6.000 participan­ts tornen a competir al centre de la ciutat després de l’estrany itinerari del 2020

-

Els corredors locals Alejandro Rodríguez i Cristina Silva es van imposar a la línia de la meta

La segona Mercè pandèmica tracta a poc a poc i en la mesura del possible de tornar a recuperar la normalitat. D’aquesta manera ho va testificar l’ímpetu dels 6.000 participan­ts de la tradiciona­l cursa barcelonin­a, que van tornar a ocupar els carrers del centre de la ciutat ben d’hora, ahir al matí. L’avinguda Reina Maria Cristina es va tornar a omplir de vambes d’esport. L’edició anterior va resultar un pèl estranya.

El virus encara és present en les nostres vides quotidiane­s, i afecta en tots els àmbits, i això va obligar a limitar el nombre de participan­ts de l’edició número 43 de la competició –per això ahir no van ser més de 6.000 els animats corredors–. A més, tots van haver de distribuir-se en tres grups a fi d’escalonar la sortida. De tota manera tots van celebrar el retorn de la cursa al cor de Barcelona, van tronar a donar-ho tot amb els carrers de la ciutat com a teló de fons, tal com és costum, com en realitat té gràcia. La veritat és que l’apartat itinerari dibuixat l’any passat, molt lluny de l’escalfor de la gent, va deixar la majoria de participan­ts amb un regust agredolç. Va estar molt bé córrer, però...

El lliurament dels merescuts premis va disposar ahir de la presència del primer tinent d’alcalde, de Jaume Collboni, i també del regidor d’Esports, el també socialista David Escudé, que va subratllar que la simple celebració d’aquesta cursa posa de manifest que sí que es pot

“reprendre progressiv­ament l’activitat esportiva que sempre havia distingit Barcelona”. El que passa és que encara cal tenir una mica de paciència.

L’hospitalen­c Alejandro Rodríguez Pritchard (Hospitalet Atm.), amb un crono de 30:32 en categoria masculina i la corredora barcelonin­a Cristina Silva (Ironwill BCN), amb un temps de 34:48, es van imposar a la línia d’arribada. Després va venir tota la resta. Alguns van trigar més d’una hora a fer aquests deu quilòmetre­s, però ho van aconseguir. La cursa d’aquest any va incloure una modalitat adaptada, amb un recorregut de dos quilòmetre­s pensat per a persones amb problemes de mobilitat o amb alguna discapacit­at intel·lectual. Les inscripcio­ns dels participan­ts, de cinc euros cadascuna, es destinaran a La Marató de TV3 i Catalunya Ràdio.

 ??  ?? La competició es va desenvolup­ar pels carrers de Barcelona en un ambient molt festiu
La competició es va desenvolup­ar pels carrers de Barcelona en un ambient molt festiu
 ??  ?? La cursa va tornar a reunir ciutadans de totes les edats
La cursa va tornar a reunir ciutadans de totes les edats

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain