La Vanguardia (Català)

Porta oberta

Xavi reconeix que algú ha de sortir perquè el Barça es reforci al gener

-

Dembélé sap que no tot és econòmic; hi ha un projecte i l’hi hem explicat” Xavi 0ernández, tècnic

El Barça necessita alliberar sous com els de Coutinho o Umtiti per poder inscriure jugadors

El Barcelona treballa a contrarell­otge per poder incorporar almenys un futbolista de perfil ofensiu al mercat de gener. Les baixes del Kun Agüero, Martin Braithwait­e i sobretot la d’Ansu Fati han debilitat l’atac blaugrana i no s’espera que cap d’ells pugui reaparèixe­r abans que s’acabi l’any. Hi havia la possibilit­at que Ansu Fati forcés per arribar a Munic en el transcende­ntal partit contra el Bayern, però el futbolista continua sense entrenar-se amb el grup i Xavi ahir a l’avantsala del partit contra el Betis pràcticame­nt ho va descartar amb un “no serà fàcil que hi sigui dimecres que ve”. L’egarenc continua lluitant contra la plaga de lesions. A la dels davanters esmentats s’hi afegeix la de Pedri, que tornarà al gener, i Sergi Roberto, que haurà de passar pel quiròfan i que s’estarà quatre mesos de baixa. “Hem forçat jugadors quan no tocava i els hem perdut”, va sentenciar Xavi, que va arribar amb les idees molt clares dins però també fora del terreny de joc, especialme­nt amb els serveis mèdics. Al club ja ho tenen pràcticame­nt a punt perquè el doctor Ricard Pruna pugui incorporar-se al club les pròximes setmanes, una mostra més que l’entitat compta amb liquiditat als seus comptes gràcies, en part, als nous ingressos que s’han generat obrint les instal·lacions del Camp Nou al públic però sobretot gràcies a l’operació de finançamen­t de 595 milions d’euros amb una durada de 10 anys i un tipus d’interès mitjà de l’1,98 que l’entitat va formalitza­r a l’agost després d’aconseguir el plàcet de la primera assemblea de compromiss­aris que va presidir Laporta.

D’aquests 595 milions, 200 van destinats a saldar deute a curt termini amb un interès molt superior a l’1,98. A aquests 200 cal afegir-hi 80 milions que es van fer servir per cobrir un crèdit pont per atendre pagaments. Als comptes del Barça queden 315 milions per a despeses ordinàries del club amb l’objectiu de minimitzar l’impacte de la pandèmia i fitxar futboliste­s si així es considera. “El Barça podrà fitxar, a l’hivern i a l’estiu”, va apuntar el director general del Barça, Ferran Reverter, que va anar a Manchester la setmana passada amb el director de futbol Mateu Alemany per valorar la possible incorporac­ió de Ferran Torres, un dels extrems que és a l’agenda blaugrana. “Però el

Barça ha de mirar molt bé com els fa”, va afegir Reverter. La normativa de LaLiga és molt clara. Si un club està per sobre del 70 per cent de despesa en salaris, la patronal no permet inscriure jugadors. I, tot i que des dels despatxos del Barça s’ha treballat molt per poder rebaixar la massa salarial negociant adequacion­s salarials amb els capitans i també amb les sortides de Messi i Griezmann, la realitat és que el Barça compta amb una massa salarial del 85 per cent. “L’objectiu és passar d’aquest 85 al 65 per cent”, assenyalen fonts de l’entitat, que apunten que la clau del mercat del gener recau en la sortida de jugadors amb salaris importants, com Coutinho o Umtiti. “El club treballa per reforçar-se i algú hauria de sortir”, va reconèixer el mateix Xavi.

Al marge hi ha temes pendents com la renovació de Sergi Roberto sol·licitada pel mateix Xavi. “És un jugador fonamental i així ho he transmès al club”, va recalcar. També la de Dembélé, que apunta a l’onze titular avui contra el Betis. “Pensem en ell com a figura clau d’aquest projecte. No tot és un tema econòmic”, va dir l’egarenc, que va deixar clar que, si no renova, continuarà jugant.“Els jugadors amb contracte han de jugar”, va remarcar.

 ?? ALEJANDRO GARCÍA / EFE ?? El brasiler Coutinho durant l’entrenamen­t d’ahir
ALEJANDRO GARCÍA / EFE El brasiler Coutinho durant l’entrenamen­t d’ahir

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain