La Vanguardia (Català)

Carlsen obté la primera victòria en la partida més llarga d’un Mundial

-

Van ser gairebé vuit hores de grans escacs, amb la victòria del campió després de 136 moviments

Magnus Carlsen, amb blanques, va obrir el marcador de victòries en la sisena partida de l’enfrontame­nt pel títol mundial d’escacs davant Ian Nepómniasx­i, un enorme duel d’escacs que es va allargar fins als 136 moviments, quan a Dubai ja eren més de les dotze de la nit. Amb sis partides disputades, el torneig està a punt d’arribar a l’equador.

Nepo es va defensar amb elegància i constància en un final llarg però emocionant, però va acabar sucumbint davant un Carlsen brillant a la part final, quan tenia avantatge de peons (3 a 1) i lluitava amb cavall i torre contra la dama negra.

La partida, de gairebé vuit hores de durada, va tenir un primer moment de tensió en acostar-se el moviment 40 amb el rellotge assetjant els dos escaquiste­s. Carlsen va arribar al punt clau, quan s’afegeix una hora més, amb tot just 25 segons de marge i Nepo va fer la seva jugada 40 davant un marge de només 5 segons!

La situació va arribar a aquests nivells d’intensitat perquè en els moviments anteriors els dos competidor­s van tenir opcions de victòria, sense que ni Carlson ni Nepómniasx­i aconseguis­sin trobar la clau de l’èxit.

La batalla va continuar fins a assolir-se el clímax amb el final, en què Carlsen va anar martelleja­nt el rival amb una eficàcia espectacul­ar. En el moviment 136, quan les negres ja només tenien rei i dama i les blanques mantenien dos peons, torre i cavall, Nepómniasx­i va claudicar.

Carlsen i Nepo van batre el rècord de la partida més llarga en un enfrontame­nt pel títol mundial. Kortxnoi i Kàrpov van arribar als 124 moviments a la cinquena partida de la final del 1978, però aquesta sisena partida del 2021 deixa establerta una nova marca per a la història.

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain