La Vanguardia (Català)

Barcelona repartirà 100.000 vals més de 20 euros per a compres de proximitat

- QUERALT UCEDA

Els vals de 20 euros que l’Ajuntament de Barcelona va posar a disposició dels veïns l’octubre per incentivar el consum local es van esgotar fa dues setmanes. Les expectativ­es s’han superat: s’han gastat les 280.000 Bonifiimpu­ls cacions Consum que el consistori confiava que arribarien fins a finals d’any.

Davant de l’èxit, el govern municipal ha anunciat la inversió d’un milió d’euros més que es transforma­ran en uns altres 100.000 bons, disponible­s fins al 31 de desembre. “És una iniciativa inèdita i que està sent tot un èxit. Tots els bons s’han gastat a 1.700 comerços de la ciutat”, va destacar ahir el primer tinent d’alcaldia, Jaume Collboni. La nova partida se sumarà als tres milions destinats inicialmen­t a aquesta iniciativa.

Des de l’Ajuntament van apuntar que és aviat per fer un balanç sobre la influència dels bons en la recuperaci­ó del sector, però confien que sigui un

en un moment crucial per al petit comerç, molt tocat per la covid.

“S’ha decidit ampliar-lo per ajudar els barcelonin­s en les compres de Nadal”, va explicar Salva Vendrell, director de Barnacom, la plataforma que gestiona el mercat digital del comerç de proximitat de Barcelona. La plataforma, creada per potenciar el consum local, ha arribat fins als 4.300 comerços des de la posada en marxa, el 18 d’octubre. “La idea és tenir una gran plataforma que faciliti les compres en botigues de proximitat als barcelonin­s, i així ajudar el comerç local”, va apuntar Collboni.

Tot i el gran èxit dels bons, l’Ajuntament és caut i prudent sobre la possibilit­at de prorrogar la mesura en el futur. “Ens agradaria molt, però això va en funció de la disponibil­itat pressupost­ària. Aquest any era més gran i per això hem pogut ajudar la petita economia de la ciutat i els barcelonin­s en les seves compres de Nadal. Tanmateix, aquest context no es mantindrà sempre”, va lamentar el primer tinent d’alcalde.

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain