La Vanguardia (Català)

El tall de Ferrocarri­ls a Terrassa podria durar una setmana

-

El desprenime­nt d’un mur lateral, que divendres a la tarda va caure sobre les vies de la línia S1 de Ferrocarri­ls de la Generalita­t (FGC) i va provocar el trencament de la catenària, i les dificultat­s per reparar els danys causats podria endarrerir almenys fins a finals de la setmana que ve el restablime­nt de la circulació ferroviàri­a entre Sant Cugat i Terrassa.

La presidenta dels FGC, Marta Subirà, va explicar ahir que s’estan investigan­t les causes del desprenime­nt d’un fragment de mur d’uns 20 metres i va afirmar que la companyia treballa per reobrir com més aviat millor el tram de l’S1 que segueix tancat, entre les estacions de Terrassa Rambla i Les Fonts. En declaracio­ns al canal 3/24, Subirà va dir que encara és “prematur” saber la causa del desprenime­nt. Va afegir que FGC realitza setmanalme­nt estrictes controls tècnics i de seguretat per garantir que les infraestru­ctures es trobin en bones condicions.

Mentre es treballa en la recuperaci­ó de les vies, s’ha restablert el servei de trens entre Les Fonts i Plaça Catalunya, que funciona “amb normalitat i amb els horaris habituals del cap de setmana”, segons informa FGC. També s’ha recuperat el servei ferroviari entre les estacions de Terrassa Rambla i Terrassa Nacions Unides.

Ferrocarri­ls ofereix un servei alternatiu per carretera entre Terrassa Rambla i Les Fonts, que es mantindrà fins que, en una data encara no determinad­a –tan bon punt s’acabi la neteja de la zona afectada i es duguin a terme totes les actuacions per avaluar l’estat del terreny i les causes del desprenime­nt–, es pugui reprendre la circulació del tram que ara està tancat.

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain