La Vanguardia (Català)

La torre de Maria llança els primers 800 rajos de llum

Virtualmen­t, més de 214.000 persones de 85 països han aportat el seu punt de llum digital a la Sagrada Família

- SARA SANS

Des de 85 països s’està contribuin­t a encendre de forma virtual la torre de Maria. Dels 15.000 vots comptabili­tzats al web del temple divendres al matí, es va passar als més de 214.000 d’ahir a les sis de la tarda. El comptador estarà en marxa fins dimecres, dia en què culminarà l’encesa d’aquest pinacle que, amb 138 metres d’alçària, ha canviat l’skyline de Barcelona de dia i, des d’ahir, també de nit amb l’encesa de la part central de la torre, que té 800 finestres.

A partir d’ara, la il·luminació es podrà contemplar de les 18 a les 23 hores. Demà s’incorporar­à la llum al tram final de la torre i dimecres s’encendrà l’estrella després d’una jornada d’intensa celebració.

“De vegades s’ha dit que la Sagrada Família viu d’esquena a la ciutat, però és al contrari, només cal veure la quantitat d’entitats i gent que està participan­t en la inauguraci­ó de la torre de Maria”, manté Esteve Camps, el president delegat de la junta constructo­ra del temple.

El programa de celebració d’aquesta fita en la construcci­ó del temple presenta, a més dels actes religiosos, força activitats populars. “Per primera vegada la Sagrada Família rebrà els honors de ciutat a l’interior del temple”, apunta Camps. Serà dimecres al matí en un cerimonial de ciutat en què participa l’Institut de Cultura de Barcelona i hi haurà els gegants, l’àliga i els castellers.

Durant els dos caps de setmana següents, també hi haurà cercaviles i actuacions. L’estrella gegant s’encendrà després de la missa que oficiarà el cardenal Omella i en què s’estrenarà el Magnificat escrit per Marc Timón.

També les tres associacio­ns de comerciant­s han participat en la inauguraci­ó amb una decoració especial, com també més de 1.000 nens d’una vintena d’escoles amb les seves redaccions o les 2.000 persones que han col·laborat en una escultura col·laborativa que s’inaugurarà el dia 13. “El nostre objectiu ha estat acostar-nos al màxim a la ciutat i al barri i totes les entitats amb què hem contactat s’hi han afegit; hem intentat integrar a tothom”, manté Marta Otzet, directora de cultura i acció socioeduca­tiva de la Sagrada Família.

“No vivim d’esquena a la ciutat, al contrari, i la prova és aquest moment històric”

 ?? ?? La torre va estrenar ahir part de la il·luminació que culminarà dimecres amb l’encesa de l’estrella
La torre va estrenar ahir part de la il·luminació que culminarà dimecres amb l’encesa de l’estrella

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain