La Vanguardia (Català)

EL DIETARI D’‘EL MÓN’

- Jordi Basté

Setmana 14

Neus Ballús ens presenta una petita joia, ‘Sis dies corrents’; un dels cantants de més èxit mundial aquest 2021; la trucada al programa d’un veí de la plaça Tetuan de Barcelona, la Pilota d’Or a Alexia Putellas i la desconnexi­ó política de la societat catalana i espanyola.

DL DILLUNS

Neus Ballús

Sis dies corrents és una petita joia de 85 minuts amb tres lampistes que fan d’actors o tres actors que són lampistes. No ho sé pas. Avui ens visiten a l’estudi en Valero, en Mohamed i en Pep. Els dos primers venen amb el vestit de feina, perquè després de l’entrevista “tornem a l’obra”. No hi va haver càsting. Neus Ballús es va presentar al gremi d’instal·ladors amb una càmera i els va triar entre mil lampistes. La realitat de Catalunya a través de tres lampistes que parlen català, castellà i berber.

DM DIMARTS

Jhay Cortez

En Jhay té tres cançons a Spotify amb més de mil milions de descàrregu­es cadascuna. És al top 100 de tots els cantants i bandes del món amb més descàrregu­es (el número 94). En Jhay em saluda peculiarme­nt (“brother”) i observo, quan s’asseu, que porta dos anells de brillants. Li demano de veure’ls de més a prop. Si n’hi robo un pago la hipoteca dels pròxims anys. Pensava que la conversa amb aquest porto-riqueny seria avorrida, però esclar, per tenir més de mil milions de visites no n’hi ha prou només amb la música.

DM DIMECRES

Miquel Guimerà

La ràdio, sempre la ràdio i visca la ràdio. És l’endemà al matí d’assabentar-nos del terrible incendi de la plaça Tetuan de Barcelona, amb la mort de la família que vivia en un local ocupat. La terrible realitat de les migracions, de no tenir un habitatge amb uns mínims, el problema de les màfies. Ens truca el veí del pis de dalt (el primer B). És en Miquel. Explica que el seu fill jugava amb el nen que va morir i que el pare era encantador. Un drama que accentua la poca sensibilit­at que, com a societat, tenim en aquest tema.

DJ DIJOUS

Alexia Putellas

Que complicat que estan fent el futbol femení. Alexia Putellas ha guanyat la Pilota d’Or i hauria d’estar tota la setmana en tots els mitjans de comunicaci­ó venent el producte, la marca, una explosió de futbol femení que al pas que anem acabarem convertint més en un postureig que no pas en una realitat. L’Alexia vol i està molt disposada. El problema és un calendari intolerabl­e, amb horaris pèssims. En setmanes com aquesta, l’RFEF hauria de ser flexible i ajudar l’exposició de l’èxit. Putellas a tot arreu.

DV DIVENDRES

Mariano Rajoy / Oriol Junqueras

Veig Rajoy ahir a El hormiguero (A3) i Oriol Junqueras al Cafè d’idees (RTVE) i tinc la sensació que han passat cinquanta anys i que la política ha perdut múscul. És un moment de desconnexi­ó política a la societat després de molts anys d’una tensió insuportab­le però apassionan­t. Avui tota la política catalana va perduda buscant el seu lloc al món, mentre que l’espanyola té la gràcia de la lluita interna al PP o dels enfrontame­nts entre Pedro Sánchez i el líder popular Pablo Casado.

 ?? ??

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain