La Vanguardia (Català)

El record de Diana torna a unir Guillem i Enric d’Anglaterra

- S. ARBAT

Ha passat més d’un any i mig des que el príncep Enric i Meghan Markle es van independit­zar de la família reial i van decidir emprendre una nova vida als Estats Units. Uns mesos en què han plogut les polèmiques i molts tabloides han posat èmfasi en la mala relació que s’havia generat entre la família britànica, especialme­nt entre els germans, l’Enric i el

Guillem.

La distància física entre ells, l’Enric a Los Angeles i la família reial britànica a Londres, no és res comparada amb la bretxa emocional que va obrir la sonada entrevista que van concedir a Oprah Winfrey. Allà es va donar a conèixer la faceta racista i esclava del protocol que va ferir a nivell personal la relació entre els dos.

Durant l’entrevista, ho va explicar amb detall: “L’estimo. És el meu germà. Hem passat junts per l’infern, però ja saps, som en moments molt diferents, però el temps ho cura tot... La meva família va tenir moltes oportunita­ts per mostrar suport. Però ningú no va dir res en tres anys... I això m’ha dolgut”.

Al funeral del duc d’Edimburg, hi va haver un retrobamen­t i va semblar que, en veure’ls parlar, hi podia haver una reconcilia­ció.

Però no va ser així i les picabarall­es van continuar.

Hi va haver una nova oportunita­t el passat dos de desembre, quan van coincidir en un acte en honor a la seva mare. Mentre que el Guillem s’hi va presentar en persona, l’Enric va haver de participar a través d’una videotruca­da des de Califòrnia i va semblar que la tensió s’havia rebaixat. “Tots dos tenien moltes ganes de participar-hi i els va agradar que passés un mateix dia”, va explicar una font propera a la revista Hello!. L’entrega dels Premis Diana, que premia els joves innovadors i talentosos, se celebrarà la propera setmana a Althorp.

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain