La Vanguardia (Català)

El conte de mai marcar

La falta de poder ofensiu castiga el Barça de Xavi, que només ha marcat un gol en tres partits al Camp Nou, i de penal

- ANAÏS MARTÍ

Xavi Hernández és un home de costums. O de rituals, per als més superstici­osos. Li agrada vestir-se de negre en els dies de partit, portar abric amb caputxa i sobretot no abandonar la vora de la seva àrea tècnica des d’on no para de donar instruccio­ns als seus jugadors. També sembla un costum la falta de gol d’aquest Barça, que al Camp Nou tan sols ha anotat un gol en tres partits. Va ser el passat 20 de novembre al derbi contra l’Espanyol coincidint amb l’estrena de Xavi a la banqueta. El va anotar Memphis de penal.

Després de guanyar a l’Espanyol, el Barça va empatar a zero davant el Benfica a la Champions i, tot i que segons Xavi no ho van merèixer, van marcar tres gols a Vila-real. Tres gols amb gust a glòria i que van ser celebrats com si d’un títol es tractés. Allà, per a alguns, va néixer la famosa flor de Xavi. “A Vila-real no vam merèixer aquells gols. Contra el Betis vam merèixer guanyar i vam perdre. Aquell gol que ens han marcat no pot ser. L’havíem treballat. Pel que sembla s’ha acabat la flor i s’ha acabat tot, no?”, va dir en broma el tècnic.

El pròxim repte del Barça és de dimensions majúscules. Haurà de guanyar dimecres a Munic a un Bayern que si alguna cosa té és gol. Només Lewandowsk­i, a qui se li va escapar aquest any la Pilota d’Or, porta nou gols en cinc partits de Champions. Xifra que contrasta amb el Barça, que només n’ha marcat dos. Però malgrat el difícil repte, Xavi continua mantenint un esperit optimista envejable. Això també és un costum. “Cal canviar el xip. Dimecres cal competir com a animals per aconseguir classifica­r-nos. Anem a un dels pitjors camps, diria que no hem guanyat mai allà. Però depenem de nosaltres”, va assenyalar.

A Munic s’espera que aparegui Memphis, autor de 8 gols en 15 partits de lliga i que encara no s’ha estrenat a la Champions. Ahir tampoc no va veure porta.

“Memphis és un jugador que es desmarca bé, però no vam saber trobar-lo. Cal atrevir-se a generar i hem de ser més agressius en atac perquè el rival no perdona”, va assenyalar Xavi.

Sense Ansu Fati, que tampoc no reapareixe­rà a Munic, Xavi va optar per alinear d’inici Abde i Coutinho. El brasiler va jugar el seu cinquè partit com a titular en 16 jornades de lliga. Va marcar contra el València i també a Vila-real de penal. Però ahir no va veure porteria. “Ha estat bé a nivell individual, però a la primera part no hem estat tan fluids com a la segona”, va apuntar Xavi. Aquella fluïdesa el Barça la va trobar en Dembélé, que va substituir Coutinho al minut 59 per agitar el partit.

Esportivam­ent parlant, Dembélé, que té ganes d’estrenar el seu compte golejador aquest curs, ho té tot en aquest Barça. Compta amb una afició que va esclatar d’esperança amb la seva entrada i també amb un projecte i un tècnic que confia en ell. Amb ell van arribar els millors minuts del Barça i també la il·lusió. Només li va faltar el gol. “Ousmane està molt bé, té molta confiança. La pena és que no ha pogut acabar marcant, però aquest és el Dembélé que volem. Comptar o no comptar amb Ousmane canvia bastant la cara de l’equip”, va avisar el tècnic.

Sense Fati, tot apunta que contra el Bayern l’extrem francès serà l’elixir d’un Barça que espera amb ànsies que renovi. A la reunió que es va fer aquesta setmana entre el seu agent Moussa Sissoko i el director de futbol Mateu Alemany no es va arribar a cap acord. Però no tot està perdut. Sissoko va comunicar a Alemany que la seva prioritat és que el francès segueixi a Barcelona. Sí que li va deixar clar que compta amb altres ofertes. “No tenim pressa”, va afegir l’agent del francès. No com aquest Barça, a qui sí que li urgeix retrobar-se definitiva­ment amb el gol.

Dimecres a Munic cal competir com animals per aconseguir classifica­r-nos”

Dembélé és un gran jugador, tenir-lo o no canvia bastant la cara de l’equip” Xavi -ernández

 ?? ÀLEX GARCIA ?? Gavi va sortir del camp marejat i en llitera després de rebre un cop de pilota de Bellerín
ÀLEX GARCIA Gavi va sortir del camp marejat i en llitera després de rebre un cop de pilota de Bellerín

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain