La Vanguardia (Català)

El fortí de Vallecas desafia l’Espanyol, que no guanya fora

Un desplaçame­nt complicat

-

L’Espanyol continua buscant la seva primera victòria en camp contrari en aquesta Lliga, però no ho tindrà fàcil a Vallecas, on el Rayo ha edificat un fortí inexpugnab­le en què ha sumat ja 19 punts en set partits i és l’equip amb millor balanç de la Primera Divisió en els partits locals. Precisamen­t aquesta fortalesa com a local del Rayo la va considerar ahir “motivant” Vicente Moreno. “És un partit important i bonic i així l’afrontem, amb ganes de guanyar-lo”, va comentar el tècnic blanc-i-blau, que arriba amb el primer repte coper superat.

També el va salvar el Rayo, però en el seu cas amb molt patiment: un partit resolt amb pròrroga i penals en el camp del Guijuelo.

En l’onze blanc-i-blau destaquen dos rellevants ex del Rayo: Raúl de Tomás i Adrián Embarba. Tots dos equips van coincidir la temporada anterior a Segona i el balanç va ser favorable als madrilenys, que van guanyar 1-0 a Vallecas i 2-3 a Cornellà, en els dos casos amb gol decisiu més enllà del minut 80.

“El Rayo té futboliste­s de nivell que ho van demostrar la temporada passada a Segona i un entrenador que està treballant en bona línia. Ho valorem molt”, va comentar Moreno. Andoni Iraola molt probableme­nt mantindrà Sergi Guardiola a la punta d’atac, ja que es mantenen els dubtes del colombià Radamel Falcao i el francès Randy Nteka, que es recuperen de sengles lesions. “Per guanyar un equip invicte a casa com el Rayo cal fer moltes coses bé”, va explicar Moreno, que va destacar que el Rayo va reservar molts titulars en el sofert partit de Copa de dijous passat.