La Vanguardia (Català)

La doble festa de l’Alexia

La capitana del Barça ofereix la Pilota d’Or a l’afició blaugrana al Johan Cruyff i al Camp Nou amb Pedri, guanyador del trofeu Kopa

-

El Camp Nou va corejar el nom de l’Alexia, que va estar acompanyad­a per Hristo Stòitxkov

Alexia Putellas va ser la gran protagonis­ta de la jornada d’ahir. La capitana blaugrana, guanyadora de la Pilota d’Or dilluns passat, va ser homenatjad­a per partida doble. Al matí, va fer ofrena del prestigiós guardó en el Johan Cruyff, en la prèvia del partit de Lliga que les barcelonis­tes van guanyar davant l’Athletic Club i, a la tarda, la festa es va traslladar al Camp Nou, en els prolegòmen­s del BarçaBetis. Allà, Alexia va rebre la Pilota d’Or de mans d’un mite del barcelonis­me com és Hristo Stòitxkov davant un Camp Nou que va corejar a l’uníson el nom de la capitana blaugrana. El búlgar, Pilota d’Or el 1994, també va homenatjar el canari Pedri, que dilluns va rebre a París el trofeu Kopa que l’acredita com el millor futbolista jove del món.

Els dos jugadors del Barça es van saludar i van posar junts amb els seus trofeus. Alexia va estar acompanyad­a en la gespa per tot el seu equip i també va rebre la felicitaci­ó d’alguns dels jugadors catalans del Betis, com Marc Bartra.

No van faltar a la cita del Johan Cruyff els presidents de la Generalita­t, Pere Aragonès, i del Barça, Joan Laporta, un dia en què el temple barcelonis­ta va penjar el cartell de no hi ha entrades per rebre la futbolista d’or. El públic blaugrana va poder també celebrar-ho amb un triomf, encara que tardà, sobre un Athletic Club que va aconseguir el que ningú no havia aconseguit abans aquesta temporada, enviar el Barça al vestidor al descans sense haver estrenat el marcador. Sí que ho havia aconseguit en Champions el Køge, que va resistir fins al 63 les escomeses de les catalanes. En aquest cas, l’Athletic no ho va fer fins al 50, quan Jenni Hermoso va rematar al fons de la xarxa un centre de Marta Torrejón. La davantera madrilenya, autora d’un doblet, és la futbolista que més vegades ha perforat la porteria de l’Athletic en les seves visites a Barcelona, un total de vuit.

La golejada no es completari­a fins al tram final del partit, amb una diana de Claudia Pina, que va enviar un potent tret directe a l’escaire de la porteria de Quiñones, i un altre gol d’Aitana Bonmatí ja en el temps afegit per posar la cirereta a una jornada festiva.

La capitana del Barça ha viscut una setmana frenètica compaginan­t els seus compromiso­s esportius amb els homenatges per la històrica gesta. El calendari de la de Mollet del Vallès és d’allò més exigent. La mateixa nit que va rebre la Pilota d’Or va viatjar de tornada a Sevilla amb la selecció espanyola per jugar l’endemà un partit de classifica­ció per al Mundial del 2023, abans de reincorpor­ar-se a la disciplina del Barça, amb qui li espera un final d’any mogut amb fins a cinc partits en 14 dies.

Alexia Putellas reconeixia ahir abans de rebre l’homenatge en el Camp Nou que amb tant partit encara no és gaire conscient de la importànci­a de la gesta que ha aconseguit: convertir-se en la primera futbolista espanyola en aixecar una Pilota d’Or.

Des d’aquell moment històric al teatre Chatelet de París, la capitana del Barça ha aparegut en portades de tot el món, ha duplicat els seus seguidors a les xarxes socials i ha acostat una mica més el futbol femení a la gent. “Com a pare de dues nenes estic molt content que tinguin referents com ella”, confessava aquesta setmana Carles Puyol, una de les llegendes del barcelonis­me, en un acte publicitar­i amb Putellas.

“El nostre objectiu és guanyar tots els títols i per a això estem treballant. Els premis individual­s són conseqüènc­ia dels èxits col·lectius”, va reiterar ahir en el Camp Nou la ja eterna capitana blaugrana.

 ?? ÀLEX GARCIA ?? Dos blaugrana d’or. Abans del Barça-Betis Pedri i Alexia Putellas van oferir a l’afició del Camp Nou els trofeus rebuts dilluns a París
ÀLEX GARCIA Dos blaugrana d’or. Abans del Barça-Betis Pedri i Alexia Putellas van oferir a l’afició del Camp Nou els trofeus rebuts dilluns a París
 ?? ??

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain