La Vanguardia (Català)

Després de la gran batalla tornen les taules a Dubai

-

La setena partida del matx pel títol mundial d’escacs va finalitzar en taules, cosa que manté la renda d’un punt a favor del campió Magnus Carlsen, després de l’espectacul­ar victòria del noruec a la sisena partida. En aquest setè repte, amb Nepómniasx­i amb les blanques, la situació es va donar per finalitzad­a després de 41 moviments i amb inusitada rapidesa, molt lluny de les gairebé vuit hores de divendres.

La setena partida va ser tot un dia de transició, sense gairebé història, possibleme­nt dominada per la gran batalla prèvia. L’excampió mundial Garri Kaspàrov explicava: “Va ser una partida increïble, 7 hores i 45 minuts de concentrac­ió màxima al més alt nivell. Recordin això quan els diguin que els escacs no són un esport o que la condició física no és tan important, o quan els diguin que els escacs clàssics han mort”.

Nepo va declarar obertament la seva intenció de no alterar els seus plans després de la derrota i va reiterar la variant anti Marshall de l’obertura espanyola que li havia donat un lleugeríss­im avantatge a les seves partides anteriors amb les blanques. El rus no es va tornar boig. Va llançar els seus peons centrals contra la infanteria negra i Carlsen el va esperar sense immutar-se. El noruec es va limitar a buscar les taules per a, amb el marcador a favor seu a la meitat del matx, relaxar-se i aprofitar el temps per satisfer una de les seves grans aficions, el futbol.

Els dos contendent­s van acceptar liquidar el material per accedir a un final de torre i tres peons per bàndol que abocava a un desenllaç segur de taules. Només van haver d’arribar al primer control de temps, com exigeix el reglament, per firmar-les.

El combat entre Nepómniasx­i i Carlsen prosseguei­x avui amb la vuitena partida, en què el campió noruec dirigirà les peces blanques.

“Ha estat increïble, 7h45m, recordeu-ho quan us diguin que els escacs no són un esport” (Kaspàrov)

 ?? ??

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain