La Vanguardia (Català)

Les ‘guerreres’ es diverteixe­n amb una feble Xina i passen de fase

Barbosa va marcar 5 gols i Arcos va ser l’MVP

- T. LÓPEZ JORDÀ

Espanya ja és a la fase principal del seu Mundial després de sumar la segona victòria. Les guerreres es van divertir a costa d’una feble selecció xinesa, una de les ventafocs (23a del rànquing), en un partittràm­it que va servir d’entrenamen­t i acoblament per a les de Nacho Prades, en el setè matx del tècnic a la banqueta.

Des de l’1-7 de l’arrencada no va tenir història el partit contra les asiàtiques, convidades a la competició. La Xina ha tingut un 2021 calamitós a causa de les restriccio­ns per la covid que li van impedir de disputar al març la fase de classifica­ció per als Jocs de Tòquio i al setembre el campionat d’Àsia a Jordània, que donava el bitllet per a aquest Mundial. Així que l’IHF, magnànima, va cursar una wild card a la Xina perquè fos a Espanya, i es va acollir a “la seva importànci­a en el desenvolup­ament de l’handbol a Àsia”. Malgrat el pobre nivell, la Xina està disputant un Mundial en què ha rebut 71 gols en dos partits, 33 d’Espanya.

Que n’haurien pogut ser força més si les guerreres no haguessin enviat 7 pilotes al pal i no s’haguessin adormit durant 8 minuts en què van encaixar un sorprenent parcial de 4-0. Innocu, perquè Espanya tenia el partit controlat (van passar de l’11-25 al 1525), però evidenciav­a que en aquesta selecció en reconstruc­ció queden molts detalls per polir.

De la selecció, va destacar la lateral dret Paula Arcos, de 19 anys, elegida MVP. L’alacantina, de l’Atlètic Guardés, va aportar mobilitat i rapidesa, així com 2 gols. La màxima anotadora va ser Shandy Barbosa amb 5 gols.

L’últim matx de la primera fase serà demà contra Àustria (20.30 h). A la fase principal, a partir de dimecres, Espanya s’enfrontarà a Croàcia, el Japó i el Brasil.

 ?? ??

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain