La Vanguardia (Català)

Un jove denuncia una violenta agressió homòfoba en un bar d’Oviedo

- OVIEDO Agències

Un jove va denunciar haver patit una violenta agressió homòfoba en un bar d’Oviedo divendres a la nit, un fet que ha provocat una forta reacció de condemna a les xarxes socials i al Govern d’Astúries. Segons la seva versió, tres desconegut­s li van clavar diveraugme­nt”, sos cops que li van causar lesions al cap i al coll i va haver de ser atès en un hospital. La víctima va difondre a les xarxes socials les imatges de les lesions i va explicar que a l’hospital li havien hagut de posar punts de sutura i grapes. També va explicar que els agressors li deien a crits “marieta de merda” mentre el pegaven. “M’han posat sis punts i tres grapes al cap, i uns altres quatre al clatell, pels cops de puny i pel got que em van rebentar al clatell”, precisa. “És realment trist que en ple segle XXI no puguis estar ballant i passant-ho bé tranquil·lament amb les teves amigues i companyes de feina. És vergonyós que en comptes de seguir endavant la societat vagi retrocedin­t i que aquestes coses vagin en afegeix.

Responsabl­es del local on va tenir lloc el cas, situat al carrer Mon, van confirmar l’agressió de caràcter homòfob i van explicar que estan treballant en el visionamen­t dels enregistra­ments de les càmeres de seguretat, i es van posar a disposició tant de la víctima com de la policia. El jove va marxar del local sense notificar els fets al personal de seguretat, que hauria pogut intervenir.

Els fets han estat condemnats pel Govern asturià i per diverses forces polítiques, i han provocat una forta reacció a les xarxes socials. El president del Principat, Adrián Barbón, va expressar el “total suport i solidarita­t” a la víctima. “Astúries ha de dir prou”, va escriure a les xarxes socials, i va reblar: “Els discursos d’odi són els responsabl­es dels delictes d’odi”.

Per la seva part, la consellera de Presidènci­a, Rita Camblor, va fer èmfasi en el fet que Astúries “condemna la LGTBIfobia” i va recordar que el Principat disposa, de manera permanent, del telèfon 635 178 634 per poder atendre les víctimes que per por o desconeixe­ment no saben on anar.•

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain