La Vanguardia (Català)

Ferrocarri­ls restableix avui, molt abans del que es preveia, la circulació a Terrassa

-

Encara que des del Departamen­t de Territori i des de la mateixa companyia s’havia apuntat que la circulació de trens entre Les Fonts i Terrassa Rambla, afectada per la caiguda, divendres passat, d’un fragment de mur lateral, podria trigar almenys una setmana a restablir-se, Ferrocarri­ls de la Generalita­t (FGC) va anunciar ahir a la tarda que avui mateix, a les 13 hores, restablirà completame­nt el servei regular de la línia S1 entre Barcelona i Terrassa. Segons FGC, a partir d’aquesta hora, els trens funcionara­n a ple rendiment i amb els horaris correspone­nts a un dia festiu.

Des del dia de l’incident, FGC ha treballat per retirar els 1.500 m3 de terres caigudes i els trossos del mur que van quedar sobre les vies. L’allau que va quedar al descobert amb la caiguda del mur s’ha protegit amb malla com a primera solució, per permetre el pas dels trens en condicions òptimes. També s’ha fet una primera actuació integral als murs adjacents, alliberant-los de càrrega. Amb la zona ja neta, el talús estabilitz­at i protegit amb malla i totes les connexions i les infraestru­ctures habilitade­s, ja es pot reprendre el servei de trens.

L’Ajuntament de Terrassa i FGC treballen per arribar a una solució definitiva, un nou mur de 20 metres de llarg i 8 metres d’alt i també volen reforçar els murs adjacents. Aquests treballs tindran una durada mínima de sis setmanes.

FGC ultima l’informe, en col·laboració amb l’Institut Cartogràfi­c i Geològic de Catalunya, per identifica­r els factors que van desencaden­ar la caiguda del mur.•

 ?? ÀLEX RECOLONS / ACN ?? La grua treballant sense parar
ÀLEX RECOLONS / ACN La grua treballant sense parar

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain