La Vanguardia (Català)

Un funcionari de Brians 2, a l’uci després de ser ferit per un reclús

- MAYKA NAVARRO

Un helicòpter medicalitz­at va traslladar ahir a l’hospital de Bellvitge el cap de la unitat de serveis del mòdul 4 de Brians 2 després d’haver estat agredit violentame­nt per un intern que primer va retenir el funcionari al seu despatx. Fons familiars van explicar que el treballado­r va ser traslladat inconscien­t a l’uci.

L’incident va passar al migdia quan, sense cap causa aparent, un intern del mòdul 4 va entrar al despatx on treballava el cap de la unitat. El pres va bloquejar la porta amb diferents mobles i va treure un petit telèfon mòbil des del qual es va posar a parlar amb algú. Mentre el cap de la unitat mirava de convence’l perquè desistís del seu comportame­nt, els seus companys van aconseguir desbloquej­ar la porta. En aquell moment el pres es va ruixar amb el contingut d’una ampolla de gel hidroalcoh­òlic i va tacar també el cap de la unitat i la resta de funcionari­s que acabaven d’entrar al despatx. Després va treure un encenedor de la butxaca i va amenaçar de calar-se foc ell mateix i tots els que eren al voltant.

El cap de servei es va abalançar sobre el pres per treure-li l’encenedor. L’intern va reaccionar encastant contra la paret el funcionari, que es va picar el cap. En caure va tornar a picar-se, aquesta vegada contra terra i va estar diversos minuts inconscien­t. Va ser atès pels serveis mèdics de la presó i per una dotació del Servei d’Emergèncie­s Mèdiques que va aconsellar traslladar-lo a Bellvitge.

L’intern, que va poder ser reduït, està classifica­t en segon grau i compleix dues penes per delictes de conducció sota la influència de l’alcohol o drogues i per conduir sense llicència. En total, una condemna de 26 mesos i 16 dies, més tres mesos més i 165 dies per responsabi­litat personal subsidiàri­a.•

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain