La Vanguardia (Català)

Interior obre un expedient pels aldarulls en una discoteca

Sant Quirze del Vallès insta el Govern a prendre mesures contra la violència i el racisme al voltant de la Waka

- PALOMA ARENÓS

Interior va anunciar ahir l’obertura d’un expedient informatiu després dels greus aldarulls que hi va haver la nit de dissabte a la discoteca Waka de Sant Quirze del Vallès. Així mateix, convocarà una junta de seguretat local i demanarà al Consistori que també obri un expedient i prengui mesures per evitar que hi torni a haver aldarulls.

La reacció del Govern arriba després que fos precisamen­t l’Ajuntament d’aquesta població el que demanés mesures urgents contra el racisme i la violència que hi ha al voltant de la discoteca Waka cada cap de setmana. L’Ajuntament de Sant Quirze ha arribat al límit de la paciència i reclama accions contundent­s a la Generalita­t i els Mossos perquè no es torni a repetir la batalla campal de la matinada de dissabte a les portes d’aquest local, amb la participac­ió d’un miler de joves, i on va haver tres ferits lleus –un treballado­r de la sala i dos mossos– i diverses destrosses.

La junta de portaveus de l’Ajuntament de Sant Quirze va aprovar una declaració institucio­nal en què, “una vegada més”, es reafirma en la “condemna de les situacions de violència, actituds de discrimina­ció racista, xenofòbia o masclista en els espais de lleure del municipi”. L’alcaldessa, Elisabeth Oliveras (ERC) va assegurar que tant el govern local com la ciutadania estan “cansats de ser el centre d’atenció per totes les derivades que comporta el lleure nocturn” a la localitat.

Com que el local està situat al terme municipal de Sant Quirze, però al límit amb el de Sabadell, fa setmanes que les dues policies es coordinen amb els Mossos per “establir controls a la zona”. La policia catalana ha explicat que, poc després de les onze de la nit, un miler de joves –convocats per les xarxes socials i moguts per incidents anteriors en aquesta sala– van començar a llançar pedres, ampolles i altres objectes al local, contra el seu personal i, fins i tot, contra els vehicles policials que hi havia a la zona, cosa que va fer que hi hagués “diverses destrosses i ferits”. Una trentena de persones va entrar per la força a l’interior de la Waka, quan encara no havia obert al públic i, presumptam­ent, van lesionar un ull d’un dels controlado­rs d’accés al local, diuen els Mossos.

Des que van reobrir les discoteque­s és habitual que els caps de

La patronal del lleure nocturn surt en defensa del local perquè diu que “ja ha fet el que li tocava fer”

setmana, al voltant de la sala vallesana, hi hagi baralles, insults i, fins i tot, ferits per arma blanca, algun de greu, a més de botellots. També hi ha hagut episodis racistes i violents protagonit­zats per vigilants de seguretat. L’Ajuntament de Sant Quirze recorda que per evitar “ser el centre neuràlgic” que aglutina la tipologia de lleure nocturn que s’oferia a l’àmbit de la Zona Hermètica de Sabadell i que segueix al terme de Sant Quirze, s’ha aprovat una modificaci­ó urbanístic­a per evitar que més locals d’aquesta mena s’hi puguin establir”.

Fecasarm, patronal de les sales de lleure nocturn, ha demanat “que no es criminalit­zi” la discoteca de Sant Quirze del Vallès. Diu que la Waka ja va demanar a l’empresa de control d’accés, després dels últims incidents, que prengués mesures. “Ja ha fet el que li tocava fer”, diu la nota, que recorda que la discoteca va obrir una investigac­ió interna i va rellevar de les seves funcions dos controlado­rs.•

 ?? XAVI HURTADO FONTANELLA­S ?? Els incidents a la discoteca Waka van requerir la intervenci­ó policial
XAVI HURTADO FONTANELLA­S Els incidents a la discoteca Waka van requerir la intervenci­ó policial

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain