La Vanguardia (Català)

Dualitat meteorològ­ica

- Alfred Rodríguez Picó @AlfredRPic­o @MiguelMete­o

Avui tornarà a ser un dia de contrastos entre el nord i el sud peninsular. Si fem el nostre particular viatge, amb inici al sud de la Península, el començaríe­m amb temps estable, domini del sol i sense complicaci­ons. A mesura que ens apropem al nord, els núvols es fan protagonis­tes, i, amb ells, la pluja que tornarà a afectar alguns punts. El causant de tot plegat, és el potent anticicló situat a les Açores, on està abraçant fins i tot el sud d’Espanya i deixant pas lliure a fronts que arriben actius al Cantàbric i Galícia, portant amb ells vent intens al sector nord-est.

CATALUNYA

Dia d’ambient assolellat, amb el pas de núvols alts o mitjans poc rellevants i sense importànci­a. La precipitac­ió es quedarà restringid­a al Pirineu, especialme­nt a l’extrem nord-est, on descarrega­rà en forma de neu. El vent bufarà amb algun cop destacable a Tarragona i Lleida, amb tendència a anar perdent força. Ambient fred generalitz­at arreu. Demà arriba un nou front que deixarà molts núvols i poca pluja, únicament a la meitat est.

ESPANYA I EUROPA

Fronts atlàntics afectant les Illes Britànique­s i el litoral de França i dels Països Baixos, amb ruixats i pluja freqüent. Variabilit­at a Centreeuro­pa, amb més estones de sol, també al nord d’Itàlia, contrastan­t amb el sud on la pluja tornarà a ser protagonis­ta. Fred generalitz­at, amb sensació d’hivern. A Espanya, dualitat meteorològ­ica, amb ambient assolellat i estable a la meitat sud, en contrast amb els núvols a la meitat nord. Pluja al Cantàbric i Galícia, de forma dispersa a la resta de la meitat nord. Continua la presència de nevades al Pirineu i el fort vent a la Vall de l’Ebre. Sol i alguns núvols en els dos arxipèlags. Pujada tèrmica, amb fred intens al matí i més suavitat a la tarda.

 ?? ??

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain