La Vanguardia (Català)

Enoch i Costello

Lliga Endesa L’exhibició de la parella del Baskonia al Palau suposa la segona derrota de lliga al Barça, a qui divendres espera el Reial Madrid

- LUIS BUXERES Barcelona

Poc li va durar l’alegria al Barça després de la seva formidable i meritòria victòria a Istanbul davant l’Efes. El Baskonia, que aterrava a Barcelona en una pèssima ratxa de resultats, va baixar ahir del núvol els blaugrana amb una victòria indiscutib­le en el Palau, on poden tornar a aflorar els dubtes a cinc dies de la visita europea del Reial Madrid. Les baixes i el cansament poden servir per explicar la derrota però no com excusa per a un equip que simplement va ser pitjor que el seu rival. A més, va patir la ira d’Enoch (23 punts) i Costello (19), parella al parquet i no a la pantalla, capaços d’avortar qualsevol tipus de reacció.

No va ser de nou la millor posada en escena d’un Barça que només va semblar funcionar-li Mirotic. Un triple de Granger inaugurava el duel i llançava el primer avís que el Baskonia, per molt malament que estigui, sempre s’encoratja davant el Barça. Amb una carta de presentaci­ó de set derrotes en les últimes vuit jornades d’Eurolliga i quatre en les sis últimes de la Lliga Endesa, l’equip de Spahija va jugar en el Palau sense motxilles, com si res no hagués passat i estigués en el seu millor moment. El recital d’Enoch, de nom Steven que no Shaquille, obligava a Jasikevici­us a un ràpid canvi de pivots per intentar frenar-lo. Fins a 8 punts va anotar el gegant de Connecticu­t en el primer quart, l’últim de tir lliure per encendre les primeres alarmes (6-18, min 8).

Era un desastre el Barça atacant i quan trobava bons tirs tampoc tenia sort amb el cèrcol. Va arribar a fallar onze dels seus primers dotze triples, impossible així mantenir el ritme del Baskonia. Tampoc no li funcionava la defensa. Si davant l’Efes se’n va anar al descans havent encaixat 47 punts, els vitorians van assolir els 46 abans del cop de botzina. I és que en el segon acte es van anar multiplica­nt els despropòsi­ts blaugrana i entre Marinkovic i Nnoko afloraven totes les venes del rostre d’un Jasikevici­us histèric. Va ser precisamen­t Marinkovic el que va fer tocar fons el Barça (20-38 min 15), que va donar gràcies que Mirotic, una altra vegada ell, es va rebel·lar contra el naufragi i va impedir que el partit es trenqués completame­nt.

Però quan tot el públic esperava una reacció blaugrana en el tercer quart va passar al contrari. Va ser el Baskonia el que va recuperar el comandamen­t i va tornar a eixamplar el marcador. Jasikevici­us va canviar quatre jugadors del quintet que va començar el quart en poc més de dos minuts. No anaven bé les coses. Baldwin eixamplava fins al 44-62 (min 25) i el Barça quedava en mans d’un altre miracle. Ho van intentar els blaugrana amb una última escomesa, arribant a retallar fins al 64-70 (min 34) després d’un triple de Sanli però el canell de Costello va destapar la caixa dels trons i va certificar el triomf baskonista, baixant el Barça del núvol.

 ?? ?? Costello intenta evitar el triple de Sanli
Costello intenta evitar el triple de Sanli

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain