La Vanguardia (Català)

Pyrénées Andorra, empresa emblemàtic­a i referent del país, compleix 75 anys

LA CELEBRACIÓ COMENÇARÀ A LES PRÒXIMES FESTES NADALENQUE­S I DURARÀ TOT EL 2022

-

Pyrénées Andorra compleix 75 anys. Des que la família Pérez el va inaugurar el 1947, Pyrénées s’ha convertit en una referència al país sota el mandat de tres grans eixos d’actuació: tradició, emprenedor­ia i savoir faire. La celebració de l’aniversari començarà durant les pròximes festes nadalenque­s i es prolongarà durant tot el 2022. La família Pérez va arribar a Andorra a començamen­t del segle XX, quan el país pirinenc era un lloc desconegut. En una sola generació, els germans Georges i Antoine Pérez van aconseguir desenvolup­ar un grup empresaria­l que va aportar vigor i projecció al principat. En aquest context, Pyrénées Andorra va néixer com un negoci amb una vocació molt clara: convertir-se en l’establimen­t en què tothom trobés el que estava buscant. D’aquesta manera, el que va començar sent una aventura empresaria­l fa 75 anys s’ha convertit avui dia en la companyia andorrana referent del país i del sector comercial a escala europea. A la situació de gran reconeixem­ent empresaria­l, Pyrénées hi afegeix una gran solidesa. De fet, és una de les poques companyies a Andorra que no ha aplicat cap expedient de regulació d’ocupació (ERTO) i que ha superat sense ajustos notables la crisi sanitària a conseqüènc­ia de la Covid-19. El gran i emblemàtic establimen­t comercial d’Andorra la Vella ocupa una superfície de 15.000 metres quadrats i s’ha convertit en el vaixell insígnia de l’oferta comercial andorrana en àrees tan diverses i clau com la moda, la tecnologia i l’alimentaci­ó. De fet, l’exclusivit­at i el luxe han estat tradiciona­lment la guia per buscar nous productes i comptar amb la presència de firmes internacio­nals. Així mateix, sobresurt amb llum pròpia el prestigiós supermerca­t gurmet de Pyrénées, que compta amb una gamma prèmium d’aliments procedents de tots els racons del planeta. La planta subterràni­a de l’edifici alberga un altre punt de referència comercial al principat: l’FNAC d’Andorra.

Pyrénées vol continuar creixent sota els paràmetres de l’eficiència energètica i un escrupolós respecte pel medi ambient

El grup, l’actual president del qual és Patrick Pérez, fill de Georges Pérez, ha complert el propòsit fundaciona­l de fer sentir als clients que són únics i especials. El propòsit de Pyrénées és que aquest llegat passi de generació en generació per continuar fent realitat els somnis dels consumidor­s que dipositen diàriament la seva confiança en el grup. Els reptes de futur, aprofitant el 75è aniversari com a moment d’inflexió, pretenen reafirmar la voluntat del Grup Pyrénées per continuar creixent d’acord amb el seu pla de sostenibil­itat. Aquest estableix que el progrés de la companyia es produeixi sota els paràmetres de l’eficiència energètica, l’economia de costos i la prioritzac­ió de les marques que elaboren els seus productes amb un escrupolós respecte pel medi ambient.

 ?? ?? Pyrénées compleix 75 anys. A la imatge l’aspecte de la façana al final dels anys seixanta
Pyrénées compleix 75 anys. A la imatge l’aspecte de la façana al final dels anys seixanta
 ?? ?? Patrick Pérez, president de Grup Pyrénées
Patrick Pérez, president de Grup Pyrénées

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain