La Vanguardia (Català)

Flotes més eficients

Anteveni factura 11 milions amb la gestió de vehicles per a empreses

- BLANCA GISPERT

Miguel Ángel Prado treballava al departamen­t tècnic de Caixarenti­ng, la filial de CaixaBank dedicada al lloguer de vehicles, quan es va adonar que les necessitat­s de la gestió de flotes de vehicles d'empresa no estaven cobertes. Eficiència en l'operativa, control de la sinistrali­tat, R+D...

Convençut que les companyies demanarien aquests serveis, va fundar el 2003 la companyia Anteveni amb els socis Ramon Caubin i Miquel Armora. Al llarg d'aquest temps, l'empresa ha canviat diverses vegades de nom, però s'ha mantingut fidel a la seva activitat: la gestió de flotes de vehicles per a empreses, un nínxol molt específic de mercat. “Treballem per a multinacio­nals, com Nestlé, Danone, Heineken, Naturgy o Red Eléctrica. En total tenim més de 60 grans clients i ja hem gestionat més de 20.000 vehicles”, comenta Prado.

L'empresa ha aconseguit ferse un nom entre els grans grups gràcies a la seva incorporac­ió l'any 2010 a la societat britànica Traxall, participad­a per set empreses europees especialit­zades en la gestió de flotes de vehicles de rènting. “Així aconseguim guanyar projecció internacio­nal, captar clients estrangers i defensar l'exclusivit­at dels nostres serveis a Espanya, on també treballem amb la marca Traxall Iberia”.

Arran de l'entrada en aquest grup, Armora va vendre la seva participac­ió (un terç del total) a l'empresa francesa ERCG. L'operació va tenir lloc l'any el 2015 i, en aquell temps, Anteveni va començar a aterrar a Llatinoamè­rica. “El mercat a Europa està més competit, així que vam decidir fer el salt a aquest continent. Allà creem empreses en què controlem una participac­ió majoritàri­a, d'un 60%, mentre que la resta és en mans d'un soci local”. Amb aquesta fórmula, la companyia treballa a Colòmbia, el Perú, l'Equador, Mèxic, el Brasil, Costa Rica i Xile.

Les vendes del negoci han anat creixent malgrat la crisi de la pandèmia. El 2019 l'empresa va facturar 7,6 milions d'euros; el 2020 va arribar als 8,4 milions i el 2021 preveu arribar als 9,5 milions d'euros. “Durant les crisis, les companyies tendeixen a externalit­zar els serveis i això ens beneficia”. A aquest total d'ingressos, cal afegir-hi els 2 milions d'euros que procedeixe­n de la facturació de les empreses a Llatinoamè­rica (l'empresa no consolida resultats). Els fundadors asseguren que el negoci és rendible, que es mou al voltant d'uns marges d'ebitda (benefici brut) d'un 12%.

Amb una plantilla de 70 persones –la majoria a la seu de Montcada i Reixac i alguns a Madrid– l'empresa encara el futur cap a les solucions de mobilitat en línia. “Acabem de llançar una aplicació mòbil, anomenada KMControl, que permet a l'usuari controlar els quilòmetre­s que fa amb cotxe amb l'objectiu de reduir-ne l'impacte ambiental”.c

La companyia treballa per a multinacio­nals a Espanya i a diferents països d’Amèrica Llatina

 ?? ?? Miguel Ángel Prado i Ramon Caubin, socis fundadors de la companyia a Montcada i Reixac
Miguel Ángel Prado i Ramon Caubin, socis fundadors de la companyia a Montcada i Reixac

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain