La Vanguardia (Català)

Von der Leyen promet una resposta d’aquí uns dies a l’aspiració d’Ucraïna a la UE

-

La presidenta de la Comissió Europea, Ursula von der Leyen, en una visita sorpresa a Kíiv ahir, va prometre una resposta “la setmana que ve” a les ambicions d’Ucraïna de sol·licitar la pertinença a la UE.

“Volem fer costat a Ucraïna en el seu viatge europeu”, va dir Von der Leyen en una breu conferènci­a de premsa després de reunirse amb el president ucraïnès Volodímir Zelenski. “Les discussion­s d’avui ens permetran enllestir la nostra avaluació a finals de la setmana que ve”, va afegir, i va subratllar que les autoritats ucraïneses “han fet molt” de cara a una candidatur­a, però que “encara queda molt per fer”, especialme­nt en la lluita contra la corrupció.

Es tracta de la segona visita de la cap de la Comissió Europea a Kíiv des de l’inici de la guerra el 24 de febrer. “Torno a Kíiv. (...) Farem un balanç de la feina conjunta necessària per a la reconstruc­ció i els avenços d’Ucraïna en el camí cap a Europa”, va dir als periodiste­s quan va arribar.

Ucraïna exigeix un “compromís legal” concret a finals de juny per part dels europeus per obtenir l’estatus de candidat oficial, però els Vint-i-set continuen estant molt dividits sobre aquesta qüestió. Si bé molts països, principalm­ent a l’Europa de l’Est, donen suport a la pertinença d’Ucraïna, alguns com ara Holanda o Dinamarca, però també Alemanya i França, que presideix la UE fins a finals de juny, són més reservats. Si Ucraïna aconseguei­x l’“estatus de candidat”, començarà un procés que podria durar anys, si no dècades, abans d’entrar a la Unió.c kÍIv Agències

 ?? seuters ?? Ursula von der Leyen conversant amb Zelenski en la visita a Kíiv
seuters Ursula von der Leyen conversant amb Zelenski en la visita a Kíiv

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain