La Vanguardia (Català)

Rússia va ajudar Salvini a comprar els bitllets per al frustrat viatge a Moscou

- Roma. Correspons­al

El fracassat intent del líder de la Lliga, Matteo Salvini, de volar a Moscou per compartir el seu propi pla de pau per a Ucraïna continua generant polèmica a Itàlia. Després d’haver de cancel·lar el periple, previst per al 29 de maig, per les fortes crítiques rebudes al seu país –ningú al Govern no havia estat informat de les seves intencions– ahir es va saber que l’ambaixada russa a Itàlia va ajudar el polític ultradretà i el seu seguici a comprar els bitllets d’avió en rubles a través d’una agència de viatges russa.

Segons va explicar l’ambaixada, a causa de la suspensió dels vols directes entre Roma i Moscou calia comprar un vol d’Aeroflot des d’Istanbul. Per les sancions contra l’aerolínia “és difícil comprar bitllets per als seus vols des del territori de la UE”, per la qual cosa al final l’ambaixada va decidir intervenir-hi i, després que es cancel·lés el viatge, van rebre la devolució de l’import gastat “en euros, amb els respectius documents que ho acrediten”.

“Què anava a fer Salvini a Moscou amb les despeses de Rússia? Que no ens expliqui la mentida que hi anava a fer la pau”, va criticar de seguida la diputada del Partit Demòcrata Lia Quartapell­e. “Els aliats polítics i representa­nts de la Lliga al govern haurien de ser conscients que és una persona perillosa per a la seguretat nacional”, va apuntar l’exministre Carlo Calenda.

Salvini va reaccionar amenaçant de demandar tots els mitjans i polítics que l’acusen de tenir acords econòmics amb Rússia i va assegurar que les despeses pel possible viatge van ser “pagades enterament per la Lliga”.

L’exministre de l’Interior deia que volia anar fins a Moscou per representa­r “el sentiment de la majoria d’italians”, malgrat no tenir cap càrrec a l’Executiu. Més tard es va saber que s’ha reunit almenys quatre vegades amb l’ambaixador rus a Itàlia, Serguei Razov, sense el permís del premier, Mario Draghi. En el passat Salvini havia mantingut vincles estrets amb Rússia i havia posat amb orgull amb samarretes amb la imatge de Vladímir Putin.c

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain