La Vanguardia (Català)

Sexe a canvi d’alguna cosa

- Carlos Zanón

Durant dues dècades, editorials, agents literàries i jurats de premis em van rebutjar els manuscrits de les meves novel·les. Al llarg d’aquells anys, tenir sexe a canvi de publicar no hauria estat malament. Podria haver estat desagradab­le, humiliant o perillós, però de nits dolentes ja en vaig tenir de franc o a cobrament ressentit. Durant aquell temps també vaig voler ser actor i músic i m’hauria encantat bescanviar llit per ser protagonis­ta d’una pel·lícula o gravar a Sun Records i girar com un stone. L’important era tenir l’ocasió i aprofitarl­a. Durant anys vaig gastar molts diners comprant coses que no es venen al supermerca­t. Per pagar aquells vicis… hauria acceptat una barata per sexe? Crec que sí. No ho sabré mai perquè ningú m’ho va proposar. Com el marquès de Bradomín: lleig, catòlic i sentimenta­l.

Sé que no és d’aquesta prostituci­ó sobre la qual s’està parlant al Parlament. Però

Els polítics parlen sense escoltar els motius de qui es ven

els polítics també parlen sense escoltar a qui es ven per pagar un lloguer, un vici, un deute o una determinad­a forma de vida. No he anat mai de putes. Detesto els que paguen i creuen que estan comprant desig, fascinació o poder. No entenc com un paio pot mantenir l’erecció sabent que aquella fel·lació és pagada.

Però també detesto els talibans, els purs, les escorts deslleials i mandroses, els traficants de samarreta i hamburgues­a LeBron James i els que es pensen que es poden sentir bé aprovant lleis que només apuntalen la seva vanitat de quedar bé, normes que d’altres gestionara­n ficant els dits d’un brindis al sol a l’endoll de la realitat: la puta i el seu puter, el policia i el de les multes, el proxeneta i el que lloga el pis a unes estudiants, l’advocat, l’empresari de la nit, el jutge, el propietari de la Fórmula 1, algun rei i milions de mamarratxo­s cada dia de la setmana.

 ?? ??

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain