La Vanguardia (Català)

Noves cues a l’AP-7 i sense solució per avui

Un sinistre mortal al Penedès i un cotxe bolcat en sentit Girona compliquen la jornada a l’autopista

- David Guerrero

L’autopista AP-7 va tornar a registrar llargues cues durant tot el matí de dissabte. Aquesta vegada amb l’agreujant que una dona va morir en un accident a l’altura de Castellet i la Gornal, al Penedès. La víctima anava de passatgera davantera en una furgoneta que va xocar a dos quarts de nou del matí contra la part del darrere d’un camió.

El lloc on es va produir el sinistre mortal era una zona on hi havia retencions perquè un quilòmetre més endavant s’estrenyia el trànsit a un sol carril a causa d’un altre accident. Un vehicle de gran tonatge s’havia incendiat mentre circulava de matinada i s’estaven duent a terme les tasques de retirada del garbuix de ferros en què havia quedat convertit el camió devorat pel foc. En el sinistre mortal també van resultar ferits el conductor i l’altre passatger que anava a la furgoneta, i van ser traslladat­s a l’hospital de Bellvitge.

L’accident va obligar a tallar la circulació en sentit nord durant unes hores en aquest tram de l’AP-7, i va atrapar els conductors en una caravana que va arribar als set quilòmetre­s. Tot i que la retirada dels vehicles implicats en el sinistre es va allargar més enllà del migdia, es va habilitar un carril de pas que va reactivar la circulació, però no va alleugerir les llargues cues.

En el sentit contrari, cap a Tarragona, es va produir un altre accident. En aquest cas no hi va haver ferits greus, però es va haver de tallar un carril, cosa que també va provocar uns quants quilòmetre­s de caravana. Més al nord, a Maçanet de la Selva, en sentit Girona, hi va haver un tercer sinistre. Un vehicle va bolcar sense afectar-ne cap altre i el seu conductor va resultar ferit. La circulació es va tallar i molts viatgers atrapats van baixar del cotxe a esperar que es recuperés la normalitat

El dispositiu previst per a aquest diumenge no incorpora cap novetat, malgrat el que ha passat últimament

i es reobrís un carril. En les hores següents, les retencions es van acostar als vint quilòmetre­s.

Encara que tots els focus estiguin posats en l’AP-7, no va ser l’única via a Catalunya que va registrar retencions ahir al matí, quan milers de ciutadans es van incorporar a la carretera per anar a la platja, la muntanya o qualsevol altre lloc de lleure. Es van veure cues a la C-58 a prop del nus de la Trinitat, a la C-32 des de Mataró cap al nord i a la C-60 en direcció també al litoral del Maresme. Un altre va tenir tancada durant unes hores la carretera T-710 a Falset, al Priorat, en direcció a Móra d’Ebre.

Aquesta tarda s’esperen altre cop col·lapses importants a l’AP-7 com els últims diumenges, i igual com ja va passar al setembre d’ençà que es van aixecar les barreres dels peatges i les vies d’alta capacitat van passar a ser gratuïtes. El Servei Català de Trànsit habilitarà un carril addicional amb cons a l’AP-7 sud, entre Vilafranca i el Papiol, però no al nord, entre Sant Celoni i la Roca del Vallès.

L’adequació de l’autopista després de la retirada de les cabines de pagament a la Roca ha invalidat l’ampli espai on antigament desembocav­en els vehicles que circulaven pel carril addicional. Trànsit considera que ara mateix no hi ha una alternativ­a segura per posar-lo en servei. Després d’aquest cap de setmana sense més mesures, els responsabl­es de la gestió del trànsit a Catalunya treballen contra rellotge per poder anunciar alguna actuació d’urgència al llarg de la propera setmana, amb la mirada posada especialme­nt en el pont de Sant Joan.

Més enllà de les molestes caravanes, el sinistre d’ahir eleva a 74 les víctimes mortals a les carreteres catalanes des de començamen­t d’any. A aquestes cal afegir els morts en entorns urbans. A la capital catalana ja són deu les persones que han mort, de les quals nou eren motoristes. L’última va ser divendres a la tarda, quan un home de 29 anys va morir quan va xocar contra la mitjana que separa els dos sentits a la ronda de Dalt.c

 ?? ?? Viatgers fora dels seus cotxes pel tall de circulació d’ahir a Maçanet de la Selva
Viatgers fora dels seus cotxes pel tall de circulació d’ahir a Maçanet de la Selva

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain