La Vanguardia (Català)

Brad Pitt segueix el camí de Depp

L’ex d’Angelina Jolie també al·lega en una demanda que va actuar amb “malícia”

- Begoña Corzo Suárez

Actuar amb malícia... Aquest va ser el quid de la qüestió en la sentència que va donar la victòria a Johnny Depp davant la seva exdona Amber Heard. I és l’argument que Brad Pitt esgrimeix en la denúncia a la seva ex, Angelina Jolie, per vendre a un oligarca rus part de les vinyes franceses que compartien.

Pitt acusa Jolie de danyar expressame­nt la reputació del celler a la Provença. En la demanda civil, l’actor assegura que la seva ex, que “no va contribuir en res”, va vendre a un tercer la seva part del Château Miraval per “fer-li mal”. Quan hi havia amor, es van prometre que no vendrien la finca on es van casar el 2014 sense acordar-ho abans entre ells.

La venda es va fer al febrer i els arguments de Pitt tenen paral·lelismes amb els de Depp. En el cas Depp vs. Heard, el jurat va considerar que ella no va provar com a certes tres afirmacion­s en un article de The Washington Post sobre abusos sexuals i violència domèstica i que va difamar amb malícia el seu ex. Pitt també esgrimeix que Jolie ha actuat malèficame­nt per enfonsar la reputació del seu celler.

Segons han confirmat els advocats de Pitt a People, Jolie va vendre la seva part de les vinyes a Tenute del Mondo, filial del Grup Stoli, propietat del multimilio­nari rus Yuri Shefler, que està “entossudit a controlar Miraval”, segons els lletrats. Diuen que “Jolie va fer la venda en secret i va violar intenciona­dament els drets contractua­ls de Pitt”. L’actor acusa Shefler de “tàctiques comercials despietade­s i associacio­ns proUna fessionals dubtoses”, cosa que “posa en perill la reputació de la marca”. Perquè quedi clar el que denominen “malícia”, afegeixen: “Jolie ha tractat d’obligar a Pitt a associar-se amb un estrany i, pitjor encara, un estrany amb associacio­ns i intencions verinoses”. Òbviament, Pitt vol una indemnitza­ció no concretada i que la venda sigui declarada nul·la. font pròxima a l’actriu que cita People diu que la demanda parteix d’“una narrativa falsa, i que la veritat de la situació encara no s’ha fet pública”.

El guanyador d’un Oscar per Érase una vez en Hollywood ila guanyadora d’un altre Oscar per Innocència interrompu­da fa temps que discuteixe­n als tribunals diversos punts del seu divorci, en especial els que incumbeixe­n la custòdia dels seus fills. Segons els pròxims de l’actriu, va vendre el negoci perquè ni ella ni

El judici Pitt vs. Jolie per la venda d’unes vinyes pot arribar a ser una imitació del de Depp contra Heard

els fills no han pogut tornar a la propietat. “Després de fer-li múltiples ofertes al seu exmarit, i sabent que el negoci seria heretat pels seus fills, va trobar un soci comercial amb experiènci­a. És desafortun­at que després que ella abandonés el negoci de manera adequada i legal, Pitt l’enredi en múltiples demandes”.

Hi torna a haver una parella embrancada en plets després d’un divorci traumàtic. Depp espera que la sentència de la seva causa civil restauri el seu bon nom. Amber Heard, per la seva part, veu la derrota com una reacció contra el #MeToo: “És un retrocés en la idea que la violència contra les dones s’ha de prendre seriosamen­t”. Tots dos han quedat amb la reputació tocada. Caldrà veure què ofereix el judici Pitt vs. Jolie per a la seva imatge i patrimoni.

 ?? VALERIE MACON / AFP ?? Dt l’amor a les demandes A dalt, Angelina Jolie i Brad Pitt el 2015, un any abans de separar-se; a baix, Johnny Depp i Amber !eard tamb" el 2015, deu mesos despr"s de #asar-se; el matrimoni $a durar 15 mesos
VALERIE MACON / AFP Dt l’amor a les demandes A dalt, Angelina Jolie i Brad Pitt el 2015, un any abans de separar-se; a baix, Johnny Depp i Amber !eard tamb" el 2015, deu mesos despr"s de #asar-se; el matrimoni $a durar 15 mesos
 ?? MaRK RALSTON / AFP ??
MaRK RALSTON / AFP

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain