La Vanguardia (Català)

Calor per a dies

- Alfred Rodríguez Picó

La dorsal africana ha llançat els seus tentacles pel sud peninsular i emergeix amb força cap a altes latituds, arribant fins a França. es trobarà molt a gust durant pràcticame­nt tota la setmana, ja que la DAnA que s’ha format a les Açores no podrá traspassar el murin franquejab­le de les altes pressions. Atents als valors termomètri­cs que es poden assolir que estarán molt per sobre de la mitjana climàtica.

CATALUNYA. Aquest diumenge el mercuri seguirà pujant el cim. Temperatur­es màximes que ja podran apropar-se a la barrera dels 40 °C en zones de l’interior. A la franja costanera les marinades exerciran de fre, tot i que la xafogor, sobretot en hores nocturnes, es farà força insuportab­le. Creuaran alguns núvols alts al matí. A la tarda es faran més compactes per la zona del Pirineu, podent deixar algun xàfec molt aïllat.

ESPANYA I EUROPA. molt inestable al terç sud-oriental del continent amb tempestes fortes. Les borrasques circularan per latituds molt altes afectant els països escandinau­s. Al centre i sud d’espanya, ambient tòrrid amb màximes desbocades. Tan sols al Cantàbric gaudiran de temperatur­es més benignes i alguna pluja.

 ?? ??

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain