La Vanguardia (Català)

Gavi brilla amb Espanya, però Luis Enrique li fa un toc d’atenció

Nations League ‘La roja’ s’enfronta a Txèquia a Màlaga

-

Espanya s’ha convertit en un interrogan­t a l’última concentrac­ió de la temporada, amb les vacances trucant a la porta. No està sent aquesta l’aturada més reeixida de l’equip de Luis Enrique, que, això sí, sembla de tot menys preocupat pel pobre joc del seu equip quan falta poc més de cinc mesos per a l’inici del Mundial. El cansament acumulat durant tota la temporada pels futboliste­s i rivals que no acaben de motivar no estan ajudant.

Però més enllà d’un joc reconeixib­le però poc brillant i d’uns resultats que han posat en perill la seva classifica­ció per a la final four de la Nations League, en els duels contra Portugal, la República Txeca i Suïssa també hi ha hagut aspectes molt i molt positius sobre els quals es pot construir pensant en el futur. I si n’hi ha un que ha aglutinat la unanimitat de tothom ha estat el lideratge del barbamec Gavi, que amb 17 anys s’ha assentat com a peça fonamental i indiscutib­le a la selecció espanyola, fins i tot més que al Barcelona.

Però el núvol on semblava niar el jove futbolista va ser torpedinat ahir pel mateix Luis Enrique,

que no va dubtar a fer-li un toc d’atenció per motius que encara no se saben. “L’única realitat, i ho dic amb sinceritat, és que a Gavi li queda molt per millorar tant dins com fora del terreny de joc”, sorprenia el selecciona­dor espanyol a la prèvia del duel contra la República Txeca a Màlaga. Unes paraules que van agafar a tothom amb el peu canviat, ja que l’asturià no havia dissimulat a l’hora d’elogiar el seu jugador sempre que havia tingut l’oportunita­t.

Cal recordar que el jove migcampist­a de Los Palacios va començar amb força en el duel que va obrir aquesta finestra de seleccions contra Portugal al Villamarín i es va erigir en el millor futbolista sobre la gespa. Una actuació que va merèixer un reconeixem­ent unànime, incloent-hi el del seu entrenador. “Amb la pilota és un jugador molt especial. Té gol, té rematada de cap i un poder físic Luis Buxeres Barcelona aclaparado­r. Un jugador únic”, va confirmar Luis Enrique després de l’empat contra els portugueso­s.

Gavi va fer un pas més en el seu creixement a Praga firmant el gol de l’empat poc abans del descans, que el feia entrar per la porta gran als llibres d’història d’Espanya, tot superant Ansu Fati com a golejador més jove de la història. Espanya no acabava de carburar al terreny de joc, però Gavi es confirmava com un dels seus pilars de present i futur.

Amb Unai Simón i Sarabia, el de Los Palacios ha estat l’únic titular als tres partits disputats per Espanya aquest mes de juny, però després del clatellot que va rebre ahir de Luis Enrique caldrà veure si es manté a l’onze aquesta nit contra els txecs.

Cal no oblidar que Gavi té un altre front obert com és el de la seva renovació amb el Barça, que sembla cada vegada més a punt de desencalla­r-se.

“Estem a prop d’arribar a un acord”, admetia ahir Joan Laporta, president blaugrana, en un acte de penyes.c

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain