La Vanguardia (Català)

Tot obert per a la tornada

El Girona juga millor, però no troba el camí del gol contra un Tenerife molt defensiu

- Albert Bassas

Potser per aconseguir pujar d’una vegada a Primera Divisió per la via del playoff, el Girona necessitav­a millorar les seves prestacion­s a Montilivi en partits decisius com el d’ahir contra el Tenerife, en què va ser incapaç de marcar tot i dominar un partit que finalment va acabar sense gols.

Fa dos anys ho tenia tot a favor per guanyar la final a l’Elx, jugant la tornada a casa després d’empatar a domicili, i va perdre. El mateix li va passar la temporada passada contra el Rayo Vallecano, ja que després de guanyar a Vallecas va tornar a deixar escapar l’ascens davant la seva afició. I tres quarts del mateix va passar tot just fa una setmana a les semifinals contra l’Eibar, en què els de Míchel van aconseguir superar l’eliminatòr­ia remuntant a Ipurua quan també havien caigut en el primer partit com a local.

Amb un estadi entregat i ple fins a dalt, el Girona va sortir amb només dos canvis respecte al darrer partit, amb l’entrada d’Stuani per Nahuel Bustos, ja que contra l’Eibar el davanter uruguaià va sortir com a revulsiu des de la banqueta, i Aleix Garcia en el lloc del lesionat Borja García.

Els locals van arrencar el partit amb el control absolut del joc, tancant el Tenerife al darrere i buscant constantme­nt el cap del seu home gol. De totes maneres, la primera rematada amb cert perill va ser obra d’un central, Juanpe, després d’una bona centrada d’Álex Baena.

Amb el pas dels minuts i després de superar l’embranzida gironina, el conjunt canari va avançar línies i es va començar a notar una mica més còmode sobre el terreny de joc, tot i que el control del partit va continuar sent del Girona.

Producte d’això, el mateix Baena va disposar de l’ocasió més clara de la primera meitat, a set minuts pel descans, després d’una pilota robada per Aleix Garcia a la medul·lar, però el seu xut el va aturar Juan Soriano.

A la represa, els gironins van sortir a la gespa conscients de la necessitat de materialit­zar amb gols la superiorit­at demostrada fins al moment, però els de Míchel van continuar sense trobar la tecla per generar més perill en atac.

Només una centrada per l’esquerra va estar a punt de convertir-se en un autogol de José León si no hagués estat, altre cop, pel porter Soriano que va treure pràcticame­nt sota pals.

En una contra, Mollejo va dubtar tant a l’hora de la definició que finalment se li va fer de nit i va desaprofit­ar una clara oportunita­t per marcar pel Tenerife.

I va ser aleshores quan Míchel va decidir sacsejar l’equip

El Girona haurà de guanyar a Tenerife si vol ser a Primera; qualsevol empat dona l’ascens als canaris

i donar entrada d’una tacada a Samu Saiz, Jairo i Nahuel Bustos, que van entrar en els llocs de Baena, Juanpe i Stuani, que ahir va passar més desaperceb­ut que de costum.

Però ni així. Aleix Garcia, just abans que es complís el 90, hauria pogut donar avantatge als gironins per a la tornada gràcies a una falta directa que Soriano va aturar en dos temps.

Els darrers minuts van transcórre­r amb el Tenerife cedint totalment el domini al Girona, donant clarament per bo l’empat i traslladan­t l’eliminatòr­ia diumenge que ve a un Heliodoro Rodríguez López, on els jugadors catalans estan obligats a guanyar si volen jugar la temporada que ve a Primera Divisió.

Qualsevol empat donaria l’ascens a l’equip canari després d’acabar la fase regular en més bona posició que els gironins.n Girona

 ?? DAVID BORRAT / EFE ?? Montilivi es va omplir, però l’afició del Girona no va poder celebrar cap gol
DAVID BORRAT / EFE Montilivi es va omplir, però l’afició del Girona no va poder celebrar cap gol

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain