La Vanguardia (Català)

El Madrid compra el migcampist­a Aurélien Tchouaméni per uns 100 milions, el quart fitxatge més car de la seva història

-

Força a preu d’or

El quart fitxatge més car de la història del Reial Madrid no és un davanter trencaxarx­es ni un extrem supersònic ni un mag de la mitjapunta. No, el quart fitxatge més car de la història del Madrid és des d’aquest dissabte el migcampist­a francès Aurélien Tchouaméni. Un portent físic de 22 anys, 1,85 metres i 80 quilos que arriba procedent del Mònaco pel gens mòdic preu de 80 milions d’euros fixos més uns 20 en variables, segons càlculs de diversos mitjans francesos, com ara l’agència AFP. Els clubs no han facilitat les xifres, però la quantitat fixa ja el situa només per sota de Hazard (160), Bale (101) i Cristiano Ronaldo (96). Per tant, el Madrid ha incorporat força i joventut tirant la casa per la finestra.

El conjunt blanc havia rebutjat per a aquest estiu l’aterratge de Tchouaméni, que serà presentat dimarts i que signarà per sis temporades. Tot i això, la decisió de Mbappé de quedar-se al PSG va reactivar l’interès del Madrid pel migcampist­a, a qui també pretenien el mateix conjunt parisenc i el Liverpool. Com que no es va haver de fer la inversió per pagar el sou del davanter, Florentino Pérez disposava de portatalon­aris per destinar a altres menesters una part del que havia de desemborsa­r per l’atacant.

Es tracta del segon fitxatge d’aquest mercat per al Reial Madrid, després del central Antonio Rüdiger, que arriba de franc després d’acabar el contracte amb el Chelsea. Un barat i l’altre car, però els dos amb el múscul com a caracterís­tica principal per dotar de més energia i ritme el conjunt madridista. Amb aquest moviment el Madrid creu que es garanteix el futur de la seva medul·lar i va preparant el relleu dels històrics Casemiro (30), Kroos (32) i Modric (36), que acaba de renovar per una temporada. Per anar entrant i guanyar el futur, l’equip d’Ancelotti ja disposa de Camavinga (19), que va arribar fa un any, el més consolidat Valverde (23) i Tchouaméni (22).

Es tracta d’un futbolista molt de l’escola francesa dels últims 25 anys. Amb gambada i capacitat per córrer amunt i avall. De l’estil de Paul Pogba, amb qui s’ha avingut molt, té més intel·ligència tàctica. “No és un nen, ja és un home, i té molt talent”, l’enalteix Pogba, que espera destinació en aquest mercat. “És com una esponja. Va adquirint tot el que se li diu”, apunta Niko Kovac, que el va entrenar al Mònaco.

En el conjunt blanc el veuen com el relleu ideal per a Casemiro, tot i que amb el Mònaco tenia llibertat per anar a l’atac

FRANCK FIFE / AF

Al Madrid veuen Tchouaméni, que va telefonar a l’exfutbolis­ta Patrick Vieira per demanar-li consell, com el substitut ideal de Casemiro, per la seva capacitat per recuperar pilotes (gairebé set per matx). Tot i això, en la seva curta carrera encara no ha jugat com a migcampist­a defensiu, sinó més aviat incrustat en un sistema de doble pivot, amb llibertat per anar-se’n a l’atac. L’última temporada va jugar 50 partits i va marcar 5 gols, una regularita­t que li ha fet guanyar-se la confiança del selecciona­dor francès, Didier Deschamps. Ha vestit la samarreta dels bleus onze vegades, i amb França va celebrar el títol en la Nations League 2021.

Format a l’escola del Girondins, club que el va captar amb 11 anys i en què va anar cremant etapes en les categories inferiors, fins a debutar en l’elit als 18, va despertar l’interès del Mònaco fa dos anys i mig. El conjunt del principat va desemborsa­r per ell 20 milions. Una aposta important que li ha sortit bé, ja que ha estat l’onze ideal de la Ligue 1 de les dues últimes temporades, ha estat titular indiscutib­le i ara el venen per mínim quatre vegades més. Del traspàs al Madrid també es porta un bon pessic (uns sis milions) el Girondins, que tenia dret a percebre un 10% d’una futura plusvàlua. Encara és una promesa, però ja ha mogut molts diners.c

 ?? ??

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain