La Vanguardia (Català)

Detinguts a Tarragona dos gihadistes que tenien voluntat d’atemptar

-

Dos gihadistes que havien expressat la seva voluntat d’atemptar i animaven altres a ferho van ser detinguts el 9 de juny en dues poblacions de Tarragona.

L’última operació policial, que els Mossos d’Esquadra van comunicar ahir, va permetre a la policia catalana capturar un home de 32 anys a la localitat de Móra d’Ebre, després de descobrir que llançava proclames islamistes radicals, que es preparava per viatjar a Síria per integrar-se en una organitzac­ió gihadista i que havia manifestat la voluntat de cometre una acció violenta a Catalunya abans d’anar-se-n’hi.

L’operació policial, coordinada per la Fiscalia de l’Audiència Nacional i tutelada pel Jutjat Central d’Instrucció número 3, va permetre intercepta­r l’home que els Mossos investigav­en des d’agost del 2021, i que està imputat per un delicte d’autoradica­lització gihadista.

Segons la policia catalana, les investigac­ions van començar quan van tenir coneixemen­t que el subjecte s’havia tornat agressiu i feia manifestac­ions a favor d’organitzac­ions terroriste­s gihadistes. A més, el detingut veia vídeos amb contingut gihadista relacionat­s amb l’Estat Islàmic, sobretot relacionat­s amb el “martiri”.

L’arrestat va passar a disposició del jutjat de guàrdia de Gandesa, que va ordenar-ne l’ingrés al centre d’internamen­t d’estrangers.

La segona detenció de dijous passat a Tarragona, que ja es coneixia, es va produir a la localitat de Vespella de Gaià, i és fruit de la col·laboració de la Policia Nacional i els Mossos. Es tracta d’un altre subjecte altament radicalitz­at que feia una intensa propaganda a favor de l’Estat Islàmic i animava a cometre accions violentes, com decapitaci­ons.

En aquest cas, les investigac­ions van començar el gener del 2022, i el detingut també és a la presó acusat d’un delicte d’adoctrinam­ent actiu de tercers.c

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain