La Vanguardia (Català)

Shakira i Piqué, superdotat­s

- Núria Escur

Tenir un coeficient intel·lectual superior al que es considera normal, ser tècnicamen­t un superdotat, no et deslliura de les penes d’aquest món. Un fet que hem corroborat amb la separació de Shakira i Piqué, dos dels elegits.

Cantant i futbolista posseeixen un coeficient intel·lectual de 140 (el pare de Piqué va dir 170 un dia que es va animar, però no), la qual cosa els inclou en una llista de diagnostic­ats on també figuren Einstein, que s’acostava a 160.

És sabut que l’acumulació de fortunes, com és el cas de la parella, sempre acaba malament, de la mateixa manera que les famílies amb herències suculentes. No et salva el que tens al banc, ni el coeficient , tampoc no penses en productes d’inversió quan estàs en un llit d’hospital i la vida s’encarrega de donar-te un clatellot quan faci falta.

Des que s’ha fet pública la separació de la parella en qüestió, diversos mitjans s’han dedicat a analitzar la lletra de l’última cançó escrita per Shakira, Te felicito, on sembla que deixa com un drap brut el seu ex. Servidora ha anat a rescatar la primera que la cantant de Barranquil­la va escriure. Com a bona nena precoç la va fer amb vuit anys i es deia Tus gafas oscuras. Diuen que la dedicava al seu pare, que, després de la mort d’un altre dels seus fills, ocultava el seu dolor darrere aquells vidres. A mi no m’ho sembla (“Tus gafas oscuras intrigante­s, misteriosa­s, cuando me miras me robas el alma / detienes el tiempo, detienes mi mente y se acaba la calma”).

La lletra la signa Shakira Isabel Mebarak Ripoll. Una nena de vuit anys. Una altra vegada la vida, ordenant.

Com ens agrada tornar a comprovar que els rics també ploren encara que, en el fons, el final del happening ens faci peneta. Ens iguala perquè les desgràcies amoroses són el més democràtic del món, li toquen a qualsevol.

Esgotat aquest culebrot, vagin a buscar Rigoberta Bandini, que també ha dedicat A todos mis amantes la seva última cançó. Desconec el seu coeficient intel·lectual. Això no té aturador...c

 ?? ??

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain