La Vanguardia (Català)

Un xoc entre un tren regional i una locomotora deixa 30 ferits a Vila-seca

-

un tren regional i una locomotora de mercaderie­s van impactar la passada nit a l’estació de Vila-seca causant contusions de diversa considerac­ió a una trentena de persones. L’accident es va produir a les 21.50 hores, al col·lidir un tren regional de la línia R16 que cobria el trajecte entre Barcelona i Tortosa, en el que viatjaven una cinquanten­a de passatgers, amb una locomotora de la companyia Captrain que no va respectar un senyal d’alto, segons va informar Adif, que manté la investigac­ió oberta per determinar les causes del succés.

Després del xoc, l’operador ferroviari va activar els protocols de seguretat en coordinaci­ó amb el sistema d’Emergèncie­s Mèdiques (sEM) i Protecció Civil.

Al lloc de l’accident van acudir 12 dotacions dels Bombers, que van evacuar els passatgers dels vagons. Tambè van acudir cinc unitats del sistema d’Emergèncie­s Médiques, que van atendre als ferits, al voltant d’una trentena, cinc d’ells greus tot i que cap en estat crític. Dels afectats, una quinzena van ser traslladat­s als CAP de salou, Cambrils i Vila-seca, tres van anar a l’hospital de santa Tecla i uns altres tres a l’hospital Joan XXIII.

A causa del xoc, es va suspendre la circulació dels trens per les dues vies, tant en sentit Tarragona-Reus com Tarragona-Cambrils, a excepció dels Euromed, que circulen per una altra via. segons les primeres investigac­ions, les instal·lacions ferroviàri­es no han quedat afectades pel xoc.

Aquest és el segon accident ferroviari que es produeix a Catalunya en menys d’un mes, després del del passat 16 de maig a sant Boi quan van xocar un comboi de mercaderie­s i un tren de passatgers de Ferrocarri­ls de la Generalita­t, un accident que va causar la mort d’un dels maquiniste­s i ferides de diversa considerac­ió a 86 passatgers.c

 ?? ?? Una imatge de la locomotora que s’ha vist involucrad­a en el sinistre a Vila-seca
Una imatge de la locomotora que s’ha vist involucrad­a en el sinistre a Vila-seca

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain