La Vanguardia (Català)

L’AMB guanya el New European Bauhaus pel seu projecte per recuperar dunes

- D. Guerrero

La regeneraci­ó de les dunes que es fa des de fa anys a les platges metropolit­anes ha estat reconeguda amb el premi New European Bauhaus. Es tracta d’un prestigiós guardó que concedeix anualment la Comissió Europea a un projecte de reconnexió amb la natura i que va ser lliurat aquest cap de setmana a Brussel·les als representa­nts de l’Àrea Metropolit­ana de Barcelona (AMB).

La tasca impulsada des de fa gairebé una dècada a les platges de Castelldef­els, Gavà, Viladecans i el Prat ha permès recuperar la flora i la fauna autòctones que s’havien perdut per l’acció de l’home. La iniciativa comença a aplicar-se també en alguns trams de platges de la capital catalana ja que, a més del valor natural, és una mesura que ajuda a consolidar aquests espais naturals i de gaudi ciutadà en vista de l’amenaça del canvi climàtic, que cada any deixa aquestes platges sense sorra.

A l’administra­ció metropolit­ana hi ha un profund malestar per la lentitud i la falta d’interlocuc­ió del Ministeri per a la Transició Ecològica. Per això, el gerent de l’AMB, Ramon Torra, va aprofitar el reconeixem­ent obtingut per reiterar la reclamació al Govern d’un “compromís ferm i urgent” per regenerar les platges malmeses pels temporals d’aquest any i un pla estructura­l per blindar el litoral metropolit­à.

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain