La Vanguardia (Català)

Onada de calor

- Alfred Rodríguez Picó Meteoròleg @AlfredRPic­o @meteopolit­a

Va guanyant graons la calor. Ahir ja es van superar els registres del pic de calor del maig passat i es van fer màximes anuals. Avançarà la setmana i anirem acumulant fites. Tot i que el llistó, relativame­nt recent, del juny del 2019 està molt alt, tindrem molts dies al davant per anar engreixant els termòmetre­s i ja veurem fins on arribarem. Tot apunta que, mínim fins dissabte, tindrem la dorsal tòrrida al damunt. A poc a poc s’anirà desplaçant cap a l’est.

CATALUNYA. Avui en llocs costaners les marinades seran més efectives, la temperatur­a no s’enfilarà tant com ahir i podrà baixar un o dos graus. Nits amb mínimes molt altes que es veuran afavorides per l’encreuamen­t de nuvolosita­t alta i mitjana. A l’interior la barrera dels 35 °C es passarà amb facilitat i hi haurà llocs que s’aproparan als 40 °C. Alguna gotellada molt local al Pirineu.

ESPANYA I EUROPA. Inestabili­tat cap al centre del continent, de l’oest de França, on tornarà la calor, cap a Suïssa i Àustria. Pic màxim de calor a la Vall del Guadalquiv­ir. Molts registres en aquella zona superiors als 40 °C. Alguna tronada més aviat seca pel nord de Castella la Manxa. L’onada de calor, a partir de dimecres anirà remetent d’oest a est de la península.

 ?? ??

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain