La Vanguardia (Català)

Laporta se la juga

Als despatxos del Camp Nou comencen a temptejar els capitans per afrontar la rebaixa salarial i dijous se celebra l’assemblea de compromiss­aris per sotmetre a votació dues palanques econòmique­s

- Anaïs Martí

Setmana clau a les oficines del Camp Nou. Mentre el director de futbol Mateu Alemany comenci a contactar amb els assessors dels capitans Busquets, Alba i Piqué per explicar els motius pels quals s’han de rebaixar el seu salari, els directius treballara­n per preparar l’assemblea de socis de dijous vinent. Com va passar quan es va sotmetre a votació el patrocini de Spotify, l’assemblea serà telemàtica i buscarà l’aprovació dels 4.478 compromiss­aris convocats per executar dues de les operacions econòmique­s que volen sanejar l’economia de l’entitat, complir amb el fair play financer i poder reinvertir en el projecte esportiu.

Les dues operacions popularmen­t batejades com a ‘palanques’ pel president Laporta preveuen vendre fins a un 49,9 per cent de Barça Licensing & Merchandis­ing (BLM), la companyia que gestiona les botigues, i també la cessió de fins a un 25% dels drets televisius. A l’assemblea no s’hi especifica­rà a qui se li cediran aquests drets ni en quines condicions. Sí que és oficial que la directiva finalment ha rebutjat l’acord amb CVC per cedir un 10 per cent dels seus drets televisius durant els propers 50 anys a canvi d’una injecció de 270 milions perquè està convençuda que pot trobar inversors que paguin el mateix per la meitat d’anys i sense que la quantitat rebuda comptabili­tzi com a deute. A RAC 1 Eduard Romeu, vicepresid­ent econòmic del club, va parlar de Bank of America. Goldman Sachs també és una opció. La directiva voldrà activar aquesta palanca abans del 30 de juny, data en què s’ha de tancar l’exercici econòmic. Pel que fa a la BLM,

Romeu va detallar que no es tancarà abans d’aquesta data perquè “creiem que som capaços d’aconseguir una xifra més alta dels 200 milions que ens ofereixen ara”.

Per resoldre els dubtes dels compromiss­aris, des d’avui a les 10 h fins al dimecres 15 a les 18 h, tots els que han estat convocats poden fer arribar les seves preguntes a través d’un formulari al web del club. Els compromiss­aris també podran preguntar durant l’assemblea per videoconfe­rència.

La situació econòmica és tan delicada que per poder reinvertir en el projecte esportiu serà necessari vendre, cedir jugadors i reduir salaris per alleugerir 160 milions de la massa salarial. Per això la directiva tornarà a demanar un nou esforç econòmic als capitans.

Després de l’extensió de contracte de Sergi Roberto fins al 2023 amb una fitxa un 60 per cent més baixa que l’anterior, els següents que passaran pels despatxos seran els agents de Busquets. “M’agradaria que m’ho diguessin a mi, no pas assabentar­me’n per la premsa. Jo estic sempre disposat a ajudar”, va dir el primer capità des de la concentrac­ió de la selecció espanyola.

El mateix va dir Jordi Alba. “Jo estic disposat a ajudar, igual que la resta dels capitans. No hi ha d’haver cap dubte amb el nostre compromís”, va sentenciar. Per la seva banda, el president Joan Laporta va deixar clar davant els senadors que “la rebaixa salarial que es va fer l’any passat va ser substancia­l però insuficien­t” i va reivindica­r després, dissabte en un acte del club a Mieres, que “la direcció esportiva està preparada per executar les opcions que tenim per fer una plantilla més competitiv­a”.c

L’assemblea decidirà sobre la cessió d’un 25% dels drets televisius i la venda d’un 49,9% de la BLM

Avui Mateu Alemany comença a citar-se amb els agents dels capitans per negociar una altra rebaixa salarial

 ?? Toni Albir / EFE ?? El president Joan Laporta durant la reunió de dimecres amb els senadors del club
Toni Albir / EFE El president Joan Laporta durant la reunió de dimecres amb els senadors del club

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain