La Vanguardia (Català)

Talenta arriba als 740 milions sota gestió i amplia nous fons

- BvGilaLun

Malgrat les correccion­s que viu el mercat els últims mesos a causa de la inflació i la guerra a Ucraïna, el sector del capital risc continua sent protagonis­ta al món de la inversió. Una altra prova d’això és la bona marxa de l’activitat de la gestora de patrimonis Talenta, que l’any passat va assolir els 740 milions d’euros sota gestió, un rècord des del seu naixement l’any 2009, i va facturar entorn de 3 milions d’euros.

“Aquest any gestionare­m més de 800 milions. Actualment ja assessorem més de 350 clients entre Catalunya, València i les Balears”, assegura el president Jordi Jofre, soci de la companyia juntament amb Manuel Jaffrin i Roger Miralles. L’entitat financera, constituïd­a el 2009 i inscrita en els registres de la CNMV com a Societat Gestora d’Institucio­ns d’Inversió Col·lectiva, es dedica a la gestió de patrimonis i inverteix en actius immobiliar­is, sicav, energies renovables, fons de capital risc d’autor i fons de tecnologia.

Jofre destaca la bona marxa d’aquesta última activitat, que Talenta canalitza a través dels vehicles Mastertech. “Operem com a fons de fons, de manera que nosaltres triem fons que, alhora, inverteixe­n en start-ups.

Amb el Mastertech I vam aconseguir invertir 9 milions d’euros en 18 fons d’inversió, que van finançar 560

start-ups amb els nostres diners. La idea va arrelar i vam llançar el Mastertech II i el Mastertech III”.

Jofre comenta que aquests dos últims vehicles comptaven amb 7 i 6 milions d’euros cadascun i que ara acaben de sumar 3 i 4 milions respectiva­ment, de manera que cadascun ha assolit un total de 10 milions d’euros.

La idea, comenta Jofre, serà la mateixa: invertir els diners en més d’una desena de fons d’inversió que també financin centenars de startups. El focus se centra en empreses emergents que estiguin en fase inicial i que ofereixin un retorn a mitjà o llarg termini.c

La gestora de patrimoni ha aconseguit 20 milions per als Mastertech II i Mastertech III

 ?? ?? Manuel Jaffrin, Jordi Jofre i Roger Miralles
Manuel Jaffrin, Jordi Jofre i Roger Miralles

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain