La Vanguardia (Català)

Turull torna a proposar David Torrents per a la secretaria d’organitzac­ió de Junts

Els dos candidats de Borràs que no van entrar a l’executiva tindran una altra oportunita­t

- IÑAKI PARDO TORREGROSA

David Torrents tornarà a ser el candidat a la secretaria d’organitzac­ió de Junts per Catalunya. Jordi Turull, secretari general de la formació, havia de designar una persona per a aquest càrrec clau de la direcció abans del 4 de juliol perquè sigui sotmès al parer de la militància, després que el mateix Torrents es quedés fora en el congrés d’Argelers, ja que no va superar el llindar de vots del 50%.

La diputada del Parlament Ester Vallès, en la mateixa circumstàn­cia, també havia quedat relegada i tindrà una altra oportunita­t. Tots dos van ser proposats per la presidenta de la formació, Laura Borràs, per a l’executiva.

D’altra banda, l’exdiputat Lluís Guinó és la persona escollida per reemplaçar l’exconselle­r Miquel Sàmper, que va haver de renunciar a formar part de la direcció de Junts perquè està a la Comissió Jurídica Assessora de la Generalita­t.

Per deixar la qüestió tancada com més aviat millor, per bé que hi havia un mes de marge, la votació dels militants de JxCat serà des de dimecres que ve al matí fins dijous al migdia, i es votarà sí o no, sense tenir en compte percentatg­es, a diferència del que va passar al conclave. A més a més, els tres noms es triaran en bloc: no es votarà cadascun d’ells per separat, tal com es va fer durant el congrés. Al reglament per renovar la direcció aprovat per les bases quedava estipulat que el secretari general, si el secretari d’organitzac­ió no hi entrava, havia de proposar a les bases “un altre candidat”.

La setmana passada ja es va abordar a la reunió de l’executiva la possibilit­at de tornar a nomenar Torrents, regidor a Badalona, però hi va haver qui es va posicionar en contra. Amb tot, Turull finalment ha optat per respectar l’acord amb Borràs, ja que, a parer seu, “l’equilibri havia quedat descompens­at”. “Vull ser coherent al propòsit” del projecte unitari, va afirmar el dirigent independen­tista ahir en una roda de premsa. “Per mi és bàsic mantenir l’equilibri, que tenia noms i cognoms”, va rematar després.

Arribats a aquest punt, en una missiva va demanar als afiliats un vot de confiança per als tres candidats. “Soc persona de paraula i vull tornar a sotmetre-ho a considerac­ió de la militància, que té tota la llibertat de votar a favor o en contra d’aquesta proposta”, va detallar Turull sobre el fet de repetir dos noms que van ser rebutjats en una primera votació.

Guinó procedeix de Convergènc­ia i del PDECat, i va ser inhabilita­t pel seu paper a la Mesa del Parlament en el referèndum de l’1-O. A l’inici d’aquesta legislatur­a va ser assessor de Borràs a la presidènci­a de la Cambra catalana, i des del juliol de l’any passat és assessor del conseller Jordi Puigneró al Departamen­t de Polítiques Digitals i Territori.c

 ?? Vèd do dB ?? Turull ahir en roda de premsa
Vèd do dB Turull ahir en roda de premsa

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain