La Vanguardia (Català)

Alliberade­s dues persones obligades a exercir la mendicitat

- Mayka Navarro

Els Mossos d’Esquadra i la Guàrdia Urbana de Barcelona han alliberat dues persones que vivien en condicions infrahuman­es i que estaven obligades a practicar la mendicitat per un clan familiar que es quedava tots els diners que les víctimes recaptaven.

En l’operació han estat detinguts un home i una dona com a presumptes autors d’un delicte de tràfic d’éssers humans a fi d’explotar les víctimes i obligar-les a practicar la mendicitat. Els arrestats van captar les víctimes al seu país d’origen, Romania, i les van traslladar a Barcelona per explotar-les. Podien arribar a recaptar més de 100 euros al dia.

El dispositiu policial va permetre que els grups de Tràfic d’Éssers Humans dels Mossos i la Unitat d’Investigac­ió de la Guàrdia Urbana alliberess­in les dues víctimes, que vivien en unes condicions infrahuman­es. Se les traslladav­a diàriament al punt on exercien la mendicitat al maleter d’un vehicle. Els explotador­s les deixaven normalment al costat de semàfors per aprofitar les parades dels conductors i les obligaven a demanar diners durant jornades eternes. De tant en tant passaven a donar-los una mica de menjar i beguda, i les escorcolla­ven per quedar-se tots els diners i assegurar-se que no amaguessin res.

Les feien viure en un descampat i dormien a la intempèrie sobre un matalàs, amb independèn­cia del fred o la pluja. Els seus explotador­s es refugiaven en unes tendes de campanya.c

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain