La Vanguardia (Català)

Pla de l’Ajuntament per incorporar més persones migrants a la plantilla

- Gerard Guerrero

El tinent d’alcalde de Cultura de l’Ajuntament de Barcelona, Jordi Martí, va anunciar ahir la creació d’un servei tècnic, de caràcter intern, per facilitar que persones nascudes en altres països s’incorporin al personal de l’administra­ció local.

El nou servei, que diposa d’un pressupost inicial de 228.000 euros, es vertebra en sis eixos principals que agrupen les funcions de promoció, seguiment i avaluació de les mesures a favor de la diversitat. El propòsit és que al conjunt de la plantilla municipal, que inclou l’Ajuntament, les empreses públiques municipals, els organismes autònoms i les empreses subcontrac­tades, s’hi incorporin persones migrants o amb coneixemen­ts acreditats de cultures i llengües diverses.

Aquesta mesura de reforç arriba després de constatar la diversitat de la societat barcelonin­a. La població nascuda fora del territori espanyol i resident a la capital catalana era inferior a un 5% fa 20 anys. Actualment represente­n un 29% dels ciutadans, amb fins a 187 nacionalit­ats diferents, 28 confession­s religioses i al voltant de 300 llengües. A més a més, ni el català ni el castellà no són la llengua materna d’un 13% dels barcelonin­s, segons va explicar el comissiona­t de Diàleg Intercultu­ral i Pluralisme Religiós, Khalid Ghali. Tot i això, a l’Ajuntament de Barcelona els migrants només represente­n un 1,26% de la plantilla municipal, formada per uns 17.200 treballado­rs.

Entre les mesures previstes hi ha la creació d’un nou perfil laboral. Es tracta d’un tècnic auxiliar en diversitat, amb coneixemen­ts lingüístic­s i culturals diversos, i exercirà una funció de suport per facilitar l’accés dels migrants a la plantilla municipal.

A més a més, en el cas dels contractes públics, s’hi introduirà una nova instrucció de compliment obligatori per a les empreses. Això suposa incloure un percentatg­e encara a determinar de profession­als amb bagatges culturals diversos.n

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain