La Vanguardia (Català)

Francesc Fajula, nou director de la MWCapital

La fundació obre una nova etapa i entrarà per primera vegada en la capitalitz­ació de les empreses tecnològiq­ues

- Jose Polo

Nova etapa a la Mobile World Capital Barcelona (MWCapital). Ahir el patronat de la fundació publicopri­vada que administra el llegat del Mobile World Congress (MWC) a la capital catalana va nomenar Francesc Fajula nou conseller delegat. Substituir­à Carlos Grau, que ocupava aquesta responsabi­litat des de finals de l’any 2017.

La MWCapital va explicar que Fajula és “un dels pioners de la indústria digital”. Va treballar per a Terra, grup Santander, Banesto, Banc Sabadell i Dominion Global, entre altres firmes. Fajula és titulat en Enginyeria Superior de Telecomuni­cacions i MBA a Esade, i té estudis superiors a la Stanford School of Business i a la Harvard Business School.

El primer tinent d’alcalde de l’Ajuntament de Barcelona, Jaume Collboni, va explicar que amb Fajula per primera vegada la MWCapital entrarà en la capitalitz­ació de les corporacio­ns. “Tenim moltes empreses emergents, però necessitem que les mitjanes i grans creixin i per a això es requereix finançamen­t”, va dir el també president executiu de la MWCapital. Per això, es proposen crear “activitats i programes que atreguin inversions i inversors”.

D’altra banda, l’ens que entre altres qüestions impulsa el 4YFN tindrà en la “promoció internacio­nal de la marca MWC vinculada a Barcelona” un altre dels principals objectius. Per això treballara­n amb “més ambició i més aliances per internacio­nalitzar molt més la marca de la fundació”.

En aquest sentit, Collboni va mostrar davant el patronat la “convicció que el MWC renovarà el conveni a partir del 2023”, any que el congrés de tecnologia mòbil més important del planeta acaba el contracte de vinculació amb Barcelona. “Hem superat el pitjor moment del MWC per la pandèmia”, va recordar el socialista.

Un altre dels vessants d’aquesta nova etapa de la MWCapital és continuar i incrementa­r les “polítiques de generació, retenció i atracció de talent digital”, va dir Collboni. “Tenim projectes nous en cartera”, va afegir.

El primer tinent d’alcalde del Consistori va dir que el nou conseller delegat de la fundació és una persona amb “experiènci­a en l’àmbit financer i d’empreses tecnològiq­ues, des de grans firmes fins a marques emergents”. També va remarcar que Fajula, que assumirà el càrrec les pròximes setmanes, és un home “compromès amb l’humanisme tecnològic, amb tot l’impacte de la tecnologia en la societat i en l’economia”.

Durant la reunió del patronat, en què va participar la ministra d’Afers Econòmics del Govern espanyol, Nadia Calviño, es va aprofitar l’ocasió per agrair a Carlos Grau els serveis prestats.c

 ?? oV ?? Francesc Fajula
oV Francesc Fajula

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain