La Vanguardia (Català)

Camil·la desfila amb la Garrotera amb Andreu entre bastidors

-

La duquessa de Cornualla va rebre ahir el nobilíssim orde de la Garrotera a la capella de Sant Jordi del castell de Windsor. Elisabet II li va concedir el 31 de desembre aquesta distinció, la més antiga i de més rang del regne, amb gairebé 700 anys d’antiguitat.

En aquesta cerimònia d’investidur­a, carregada de pompa, els cavallers i dames de l’orde s’adrecen en processó a la capella amb túniques de vellut blau i ermini, insígnies lluents i els caracterís­tics barrets d’estil Tudor amb plomes d’estruç. Els acompanyen la banda de música i oficials de l’orde, tots amb vestits cerimonial­s.

A la desfilada, una de les cites més tradiciona­ls de la casa reial, no hi van assistir Elisabet II, amb problemes de mobilitat, ni el seu fill mitjà, Andreu de York, confinat als actes privats de la cerimònia. El príncep va caure en desgràcia després de les acusacions d’agressió sexual per les quals va acabar pagant diversos milions.

Al saló del tron de la Garrotera de Windsor, la duquessa de Cornualla, amb vestit blanc llarg i sabates daurades, va formalitza­r el seu ingrés fent el correspone­nt jurament i després es va fotografia­r amb la reina i el seu espòs.

A més de Camil·la, han estat distingits la baronessa Amos, subsecretà­ria d’Afers Humanitari­s de l’ONU, i l’ex primer ministre britànic Tony Blair, esbroncat pel públic a l’exterior de la capella.

Elisabet II elegeix els membres de l’orde de manera personal sense haver de consultar el Govern. Aquest selecte club el formen 24 personalit­ats, entre elles el rei Felip VI, investit el 2019.c

 ?? cP ?? Camil·la i Carles amb Elisabet II
cP Camil·la i Carles amb Elisabet II

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain