La Vanguardia (Català)

Amb adrenalina o sense

- Francesc Puig

La setmana ha començat amb una injecció d’adrenalina amb l’estrena de Trigger point: Fuera de control, amb un primer episodi que es va emetre ahir a Movistar Plus+. Aquesta nova sèrie britànica relata el frenètic dia a dia d’un grup d’artificier­s en primera línia d’acció, amb un detall i un nivell de veracitat poques vegades vist a la pantalla petita. Ens porta a la memòria En terra hostil, la tensa i impactant pel·lícula que es va emportar el 2009 sis premis Oscars, entre els quals millor pel·lícula i millor direcció per a Kathryn Bigelow, la primera dona que va guanyar l’estatueta en aquesta categoria.

A Trigger point: Fuera de control, estrenada al gener a la cadena ITV, hi trobem el to de l’esplèndida Line of duty gràcies a la mateixa producció de Jed Mercurio –també responsabl­e d’un altre impacte britànic recent com va ser Bodyguard– i la presència al capdavant del repartimen­t de Vicky McClure, que interpreta­va la protagonis­ta Kate Fleming. A la nova sèrie l’actriu dona vida a Lana Washington, una agent experiment­ada a desactivar bombes.

El primer episodi ens deixa la Lana molt tocada psicològic­ament després d’una operació que acaba en tragèdia. A partir de llavors, es torna més temerària, però continua liderant l’equip i la investigac­ió sobre una sèrie d’atacs terroriste­s a Londres que, de fet, creu que estan dirigits contra l’equip d’artificier­s.

Si volen canviar la tensió de Trigger point per una cosa més relaxada però sense abandonar el gènere policíac, una proposta de to ben diferent, i també acabada d’arribar a Espanya, és Magpie murders, a AXN. Basada en una novel·la d’Anthony Horowitz –responsabl­e també de la saga Alex Rider–, la sèrie té una protagonis­ta que ens recorda les entranyabl­es Jessica Fletcher de S’ha escrit un crim o Miss Marple, el personatge creat per Agatha Christie.

En aquest cas, és una editora la que es posa a jugar a detectius quan l’escriptor més famós que representa mor de manera misteriosa just abans de lliurar el capítol final de l’últim llibre. L’editora prova de localitzar el capítol mentre intenta esbrinar qui va matar el seu autor més exitós, i descobrirà que la resposta s’amaga a la novel·la que ell mateix va escriure. Una barreja de ficció i realitat en un joc original en què destaca el brillant treball de la protagonis­ta, Lesley Manville, una d’aquestes espectacul­ars actrius de repartimen­t a qui, per cert, aviat veurem com la princesa Margarida a la cinquena i sisena temporada de The crown.c

 ?? ??

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain