La Vanguardia (Català)

Dies tòrrids

- Alfred Rodríguez Picó @AlfredRPic­o

Entre avui i divendres la calor encara augmentarà més, dijous i divendres serà exagerada. Ahir a dos quarts de set del matí, un cumulonimb­us molt petit de base molt alta va donar un xàfec sobre Barcelona i el Vallès. Hi ha lleugeres condicions per a la formació d’alguna tempesta, però alimentade­s per la calor extrema de superfície, localment podran ser aparatoses, pot passar aquesta tarda o vespre al Pirineu.

CATALUNYA. Sol implacable al matí amb núvols alts. Tempestes a la tarda al Pirineu, molt locals en comarques properes, que a última hora podran ser una mica fortes. Calor molt intensa amb refrescame­nts locals allà on descarregu­i. Demà la mateixa situació, núvols a la nit que faran que les mínimes siguin encara més elevades. Temperatur­a de dia una mica més alta. Dijous i divendres insuportab­les, calor tocant sostre.

ESPANYA I EUROPA. L’onada de calor ascendirà cap a França, més evident a partir de demà, a Lió màxima 35 °C. Tempestes a Itàlia. Les borrasques atlàntique­s molt allunyades, entre Islàndia i Finlàndia. Calor molt intensa a bona part d’Espanya, intensific­ant-se al Cantàbric. A partir de dijous els termòmetre­s baixaran progressiv­ament a Andalusia i Extremadur­a. Algunes tempestes locals de tarda al centre i nord.

 ?? ??

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain