La Vanguardia (Català)

València jutja el presumpte assassí de Marta Calvo i de dues dones més

-

Els pèrits forenses el descriuen com un “depredador letal” i un “assassí en sèrie”. “Un psicòpata”, en paraules del catedràtic en criminolog­ia Vicente Garrido. Es tracta de Jorge Ignacio Palma, colombià i de 40 anys, a qui des d’ahir es jutja a l’Audiència de València pel presumpte assassinat de tres dones, entre les quals la jove Marta Calvo, i pel delicte d’agressió sexual amb temptativa d’homicidi a vuit més. L’home triava prostitute­s per als seus crims: “Eren les peces de cacera perfectes atesa la seva vulnerabil­itat”, afirmava ahir la fiscal del cas, Socorro Zaragoza. A les víctimes els introduïa pedres de cocaïna pura per la vagina i l’anus per provocar-los fortes convulsion­s, per veureles patir.

L’acusat, que va ser detingut fa quatre anys després de la desaparici­ó de Marta Calvo, s’enfronta a una petició de la Fiscalia de 130 anys de presó per 11 delictes d’abús sexual, tres dels quals com a mitjà necessari per a un delicte d’homicidi, i set per a un delicte de lesions, a més d’un delicte contra la salut pública. Els pares de les víctimes demanen per a l’acusat la presó permanent revisable.

Entre el 25 de juliol del 2018 i el 7 de novembre del 2019 Jorge Ignacio Palma va agredir sexualment 11 dones a València amb el resultat de tres morts –les d’Arliene Ramos, Lady Marcela Vargas i Marta Calvo–, i l’intent d’assassinat de vuit més, segons la qualificac­ió del ministeri públic. Però això només es va saber després del cas Marta Calvo, una jove a qui presumptam­ent va assassinar i després va esquartera­r, i de qui va deixar les restes mortals en un indret que no ha volgut revelar mai. El cas té moltes semblances amb el de Marta del Castillo.

Va ser la mare de la Marta, Marisol Burón, qui va denunciar la desaparici­ó de la seva filla i, a partir d’aquí, la investigac­ió va començar a relacionar la mort d’aquesta jove amb la metodologi­a utilitzada en dos assassinat­s més. Quan es va divulgar el cas als mitjans de comunicaci­ó, altres dones van anar a la justícia per alertar que també havien estat víctimes sexuals de l’acusat.

El judici amb jurat durarà unes quantes setmanes. Està previst que l’acusat declari el dia 6 de juliol. Ahir la seva lletrada en va demanar la lliure absolució. “El meu client no ha matat ningú ni ha tingut intenció de fer-ho”, va afirmar ahir en el judici.c

Els introduïa pedres de cocaïna pura a la vagina i l’anus per gaudir de les convulsion­s i desmais que els provocaven

 ?? Rober Solsona / EP ?? Jorge Ignacio Palma
Rober Solsona / EP Jorge Ignacio Palma

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain